Δεν φταίει η Microsoft για τη δυσλειτουργία του λογισμικού τρίτων, λέει η υπεράσπιση
Ο τέταρτος μάρτυρας υπεράσπισης και υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft αρνήθηκε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία επιχειρεί να διατηρήσει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, μεθοδεύοντας την ασυμβατότητα προγραμμάτων τρίτων σε περιβάλλον Windows.
39
Ο τέταρτος μάρτυρας υπεράσπισης και υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft αρνήθηκε κατηγορηματικά τη Δευτέρα ότι η εταιρεία του εσκεμμένα επιχειρεί να διατηρήσει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού μεθοδεύοντας την ασυμβατότητα προγραμμάτων τρίτων σε περιβάλλον Windows.
Αντίθετα, είπε ο Ρόμπερτ Σορτ, ένας από τους αντιπροέδρους της Microsoft, η εταιρεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι το λογισμικό τρίτων θα εκτελείται απρόσκοπτα στην πλατφόρμα της, όπως μεταδίδει το CNet.
Ο Σορτ απαντά έτσι στις κατηγορίες που εκτόξευσαν σε καταθέσεις τους υψηλόβαθμα στελέχη τριών από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Microsoft: της Novell, της Sun Microsystems και της Red Hat.
Οι καταθέσεις τους στήριζαν σχετικό αίτημα των εννέα αμερικανικών πολιτειών και της Περιφέρειας της Κολούμπια. Οι ενάγοντες έχουν ζητήσει από το δικαστήριο να επιβάλλει στη Microsoft να αποκαλύψει τμήματα κώδικα των Windows στους ανταγωνιστές της, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία και εκείνοι να αναπτύξουν προγράμματα που θα εκτελούνται τουλάχιστον το ίδιο «καλά» με εκείνα της Microsoft.
O Σορτ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η Microsoft έχει συνεργαστεί ακόμα και με τους πιο σφοδρούς ανταγωνιστές της για να εξασφαλίσει τη συμβατότητα και κατέληξε λέγοντας ότι τα επιχειρήματα των εναγόντων είναι «εντελώς αβάσιμα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αιτωλοακαρνανία: «Eίχαν διαφορές καιρό, κάποιος θα ‘φευγε απ’ τους δύο» – Νέα μαρτυρία για το φονικό
- ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι «’κόφτης’ στα δίκαια αιτήματα των αγροτών είναι η ΕΕ»
- Αγρότες: Δυσπιστία για τη συνάντηση της Δευτέρας – Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Μητσοτάκης
- Κώστας Τούμπουρος: Ο Τσίπρας κυβέρνησε, στις πιο δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών, δεν δείλιασε, δεν υποχώρησε
- Ολυμπιακός – Παναθλητικός 76-67: Πήραν τη νίκη οι «ερυθρόλευκες» και τώρα… τελικός
- Στέλιος Μάινας: «Καμιά φορά βλέπω τους Μεν και τους Δεν και λέω: τι έκανες ρε φίλε, ρεζίλι»

