Πέθανε η Γερμανίδα ηθοποιός Χίλντεγκαρντ Κνεφ
Η παλαίμαχη Γερμανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Χίλντεγκαρντ Κνεφ, διάσημη από πολλούς ρόλους της σε μεταπολεμικές ταινίες αλλά και από πολλές επιτυχίες στο Μπρόντγουεϊ, πέθανε την Παρασκευή σε κλινική του Βερολίνου, σε ηλικία 76 ετών.
38
Η παλαίμαχη Γερμανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Χίλντεγκαρντ Κνεφ, διάσημη από πολλούς ρόλους της σε μεταπολεμικές ταινίες αλλά και από πολλές επιτυχίες στο Μπρόντγουεϊ, πέθανε την Παρασκευή σε κλινική του Βερολίνου, σε ηλικία 76 ετών.
Όπως ανακοινώθηκε από την κλινική Χέκεσχορν, ο θάνατος προήλθε από πνευμονία, αλλά εδώ και χρόνια η ηθοποιός έπασχε από καρκίνο. Η Χίλντεγκαρντ Κνεφ συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων μορφών του γερμανικού κινηματογράφου. Αρχισε να κατακτά τη δημοσιότητα με μια από τις πρώτες γερμανικές μεταπολεμικές ταινίες, Οι δολοφόνοι βρίσκονται ανάμεσά μας (1946) του Βόλφγκανγκ Στάουντε, μια καταγγελία της παθητικότητας των Γερμανών απέναντι στο ναζισμό.
Λίγα χρόνια αργότερα η Κνεφ προκάλεσε σκάνδαλο, γυρίζοντας την πρώτη γυμνή σκηνή του γερμανικού κινηματογράφου στην ταινία Η αμαρτωλή του Βίλι Φορστ (1951). Αν και γεννημένη στην πόλη Ουλμ, ενσάρκωσε μαζί με την επιστήθια φίλη της Μάρλεν Ντίτριχ το πνεύμα του Βερολίνου, του ερωτισμού και της θηλυκότητας.
Αργότερα, στο Χόλιγουντ σημείωσε μεγάλη επιτυχία με την ταινία Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο με τον Γκρέγκορι Πεκ (1952).
Αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας σε όλη της τη ζωή, η Χίλντεγκαρντ Κνεφ υποβλήθηκε σε 56 συνολικά χειρουργικές επεμβάσεις και διηγείται τις περιπέτειες της υγείας της στο βιβλίο Η κρίση, που απέσπασε το βραβείο Μαρκ Τουέν. Η αυτοβιογραφία της, που εκδόθηκε το 1970, μεταφράστηκε σε 17 γλώσσες και πουλήθηκε σε τρία εκατομμύρια αντίτυπα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Επιβλητικός Άρης Betsson με το Μαρούσι Betsson (102-76) – Επιστροφή από το -11 το Περιστέρι Betsson (82-74)
- Βίντεο από Nτουμπάι: Θραύσματα πυραύλου έπεσε σε ΙΧ – Νεκρός ο οδηγός
- Αταλάντα – Ουντινέζε 2-2: Έμεινε πίσω στη μάχη της Ευρώπης η ομάδα του Μπέργκαμο
- Φωτιά στο κτίριο του παλαιού Λιμεναρχείου στην Πάτρα
- Ντουμπάι: Καπνός σε πολυώροφο κτίριο στη μαρίνα – Αναφορές για εκρήξεις
- Ιράν: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των 168 παιδιών που σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό σχολείου

