Περισσότερα από 35 δισ. δραχμές αποφέρει στη UNICEF δημοπρασία των Cristies
Το ποσό των 38 δισ. δραχμών απέφερε η δημοπρασία του οίκου Chtisties με ιμπρεσιονιστικά και μοντέρνα έργα. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την πώληση των έργων, τα οποία ανήκαν στο Βέλγο Ρενέ Γκαφ, θα δοθούν στη UNICEF.
38
Περισσότερα από 70 εκατ. λίρες (πάνω από 38 δισ. δραχμές) -τα οποία θα παραχωρηθούν στη UNICEF- απέφερε η δημοπρασία ιμπρεσιονιστικών και μοντέρνων έργων που διοργάνωσε ο οίκος Christies στη Νέα Υόρκη, την Τρίτη. Τα έργα ανήκαν στο Βέλγο συλλέκτη Ρενέ Γκάφ, ο οποίος πέθανε το 1968.
Την υψηλότερη τιμή της δημοπρασίας έπιασε το έργο του Λεζέ Η Μηχανή, το οποίο πωλήθηκε στα 11,4 εκατ. λίρες (περίπου 6 δισ. δραχμές). Το Πορτρέτο της Κυρίας Κ του Ισπανού ζωγράφου Χουάν Μιρό απέφερε στη δημοπρασία το ποσό των 8,6 εκατ. λιρών, δηλαδή 4,7 δισ. δραχμές.
Επίσης, ένα χάλκινο γλυπτό του Πικάσο πωλήθηκε έναντι του ποσού των 3,4 εκατ. λιρών (περίπου 1,8 δισ. δραχμές), σημειώνοντας ρεκόρ για γλυπτό του καλλιτέχνη που πωλείται σε δημοπρασία.
Ο συλλέκτης έργων τέχνης Ρενέ Γκαφ ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος στο Βέλγιο, όπου ίδρυσε τη γαλλοβελγική καθημερινή εφημερίδα L Echo Belge. Ασχολήθηκε με τη βιομηχανία των αρωμάτων, ασχολία η οποία του απέφερε μεγάλη περιουσία.
Σύμφωνα με το BBC, γνωστός έγινε για τις μεγάλες συλλογές που απέκτησε με έργα ντανταϊσμού και σουρεαλισμού, ενώ την εποχή που συνέλεγε τα έργα, είχε αποκτήσει φιλικές σχέσεις με μεγάλους καλλιτέχνες της εποχής, όπως ο Πικάσο, ο Μαγκρίτ, ο Μιρό, ο Ελιάρ και ο Μπρετόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καμπανάκι από Παγώνη για γρίπη: «Το στέλεχος Κ έχει τρελή μεταδοτικότητα»
- Made in France στη Ligue 1: Η Μπρεστ έγραψε ιστορία με γαλλική ενδεκάδα, αλλά πλήρωσε ακριβά το ρίσκο
- Συλλυπητήρια από το ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στην Ισπανία: «Οι σκέψεις μας είναι με όσους έχουν πληγεί»
- Οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ αποκάλυψαν τα κόλπα του Netflix στις ταινίες του για να κρατήσει «ζωντανό» το ενδιαφέρον των θεατών
- Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός να απολογηθεί στους κτηνοτρόφους – Οφείλει διαφάνεια, ενημέρωση και λογοδοσία
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός




