Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
WRC: Citroen Xsara WRC παντός… οδοστρώματος!

WRC: Citroen Xsara WRC παντός… οδοστρώματος!

Σε ένα από τα πιο σκληρά ράλι, αυτό της Τουρκίας, ο C.Sainz δεν σημείωσε απλώς την 25η νίκη στην καριέρα του και την πρώτη του στο φετινό πρωτάθλημα με τη Citroen· διέψευσε παράλληλα και τους ισχυρισμούς αρκετών οι οποίοι διατείνονταν ότι οι Xsara WRC είναι ασφάλτινα αυτοκίνητα και θα εμφάνιζαν προβλήματα αξιοπιστίας στις ειδικές του κακοτράχαλου Ράλι Τουρκίας.

Σε ένα από τα πιο σκληρά ράλι, αυτό της Τουρκίας, ο C.Sainz δεν σημείωσε απλώς την 25η νίκη στην καριέρα του και την πρώτη του στο φετινό πρωτάθλημα με τη Citroen· διέψευσε παράλληλα και τους ισχυρισμούς αρκετών οι οποίοι διατείνονταν ότι οι Xsara WRC είναι ασφάλτινα αυτοκίνητα και θα εμφάνιζαν προβλήματα αξιοπιστίας στις ειδικές του κακοτράχαλου Ράλι Τουρκίας.



O C.McRae, οδηγώντας με σύνεση αλλά και ταχύτητα, δεν αντιμετώπισε και αυτός κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας και κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση και να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Ο νεότερος S.Loeb δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το ράλι, αφού μόλις στην πρώτη μέρα και συγκεκριμένα στην 4η ειδική εγκατέλειψε.



Μετά πάντως από την καλή εμφάνιση της Citroen στο χώμα, στην ομάδα της ομοεθνούς Peugeot πρέπει να επικρατεί σχετική ανησυχία, καθώς τα πρώτα δείγματα υποδεικνύουν ότι η φετινή σεζόν αναμένεται να εξελιχθεί σε γαλλική υπόθεση. Ο R.Burns και ο G.Panizzi τερμάτισαν στη βαθμολογούμενη οκτάδα, στη δεύτερη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα. Ο Βρετανός οδηγός βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, ένα βαθμό εμπρός από τον C.McRae.



Ο περσινός πρωταθλητής M.Gronholm αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα την τελευταία μέρα με την υδραυλική υποβοήθηση του τιμονιού. Ο Φινλανδός οδηγός εκνευρίστηκε τόσο πολύ με την όλη κατάσταση, ώστε ζήτησε από την ομάδα του να εγκαταλείψει. Η τελευταία πάντως του το αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τελικά τον αγώνα στην ένατη θέση. Ο H.Rovanpera ήταν από τους άτυχους του αγώνα, τον οποίο οδηγούσε τη δεύτερη μέρα: στη 13η ειδική αποσύρθηκε όταν έσπασε η πίσω ανάρτησή του.



Δύο εργοστασιακά Ford Focus τερμάτισαν στην τρίτη και την έκτη θέση, στα χέρια των F.Duval και M.Martin αντίστοιχα -ο τρίτος οδηγός, ο T.Hivronen, εγκατέλειψε στην 4η ειδική: ο πρώτος οδηγώντας προσεκτικά σημείωσε το πρώτο του podium και την καλύτερή του εμφάνιση στο WRC, ενώ ο Εσθονός συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα του.



Απογοητευμένοι πρέπει να είναι οι άνθρωποι της Subaru, αφού οι οδηγοί της φάνηκαν άτυχοι. O T.Makinen αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα από τις πέτρες που ταλαιπωρούσαν το Impreza του έχανε σταδιακά πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα να τελειώσει τον αγώνα στην όγδοη θέση. Ο P.Solberg τα πήγε περίφημα, αλλά για μόλις… τέσσερις ειδικές, όταν η πίσω ανάρτησή του έσπασε.



Με έναν πόντο από τη Σουηδία και δύο στην Τουρκία o T.Gardemeister έφτασε τους τρεις προσωπικούς βαθμούς, οδηγώντας τη λιγότερο ανταγωνιστική Octavia WRC μέχρι να εμφανιστεί στο τελευταίο τρίμηνο του χρόνου το Fabia WRC. Όσον αφορά στη Hyundai, αν και ξεκίνησε με καλές προοπτικές, τα Accent WRC δεν άντεξαν, καθώς ο A.Schwarz αποσύρθηκε εξαιτίας προβλήματος στην ανάρτηση, ενώ ο F.Loix παρ΄ότι ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από δυσλειτουργία στο γκάζι κατατάχθηκε στη δέκατη θέση.



Το τρίτο ράλι της φετινής σεζόν ολοκληρώθηκε αισίως και η Citroen απέδειξε ότι τα καταφέρνει περίφημα και στο χώμα. Για να δούμε τι θα γίνει και στο Ράλι Νέας Ζηλανδίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 9-13 Μαρτίου.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΔΗΓΩΝ

1
Richard Burns
18
2Colin
McRae
17
3Carlos
Sainz
16
4Markko
Martin
13
5Sebastien
Loeb
12
6Marcus
Gronholm
10
7Tommi
Makinen
09
8Francois
Duval
08
9Gilles
Panizzi
04
10=Cedric
Robert
03
10=Petter
Solberg
03
10=Toni
Gardemeister
03
13Armin
Schwarz
01

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

1Citroen39
2Peugeot31
3Ford25
4Subaru13
5Skoda06
6Hyundai03


Νίκος Μαρινόπουλος

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο