
Εγκαινιάστηκε η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης
Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, έπειτα από πολυετή καθυστέρηση, η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης από το δήμαρχο της συμπρωτεύουσας Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Το νέο οκταώροφο κτίριο ανεγέρθηκε σε οικόπεδο επιφάνειας 660 τ.μ. στο κέντρο της πόλης, με συνολικό προϋπολογισμό περισσότερα από 1,2 δισ. δραχμές.
38
Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, έπειτα από πολυετή καθυστέρηση, η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης από το δήμαρχο της συμπρωτεύουσας Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Το νέο οκταώροφο κτίριο ανεγέρθηκε σε οικόπεδο επιφάνειας 660 τ.μ. στο κέντρο της πόλης, με συνολικό προϋπολογισμό περισσότερα από 1,2 δισ. δραχμές.
Η συλλογή της νέας βιβλιοθήκης περιλαμβάνει 100.000 τόμους βιβλίων, 116 σπάνια βιβλία, το αρχείο των Εφημερίδων της Κυβερνήσεως, αρχείο καθημερινών και εβδομαδιαίων εφημερίδων, κέντρο πληροφόρησης, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και βιβλιοθήκη για τυφλούς.
Το κτίριο άρχισε να οικοδομείται το 1994 (η ανέγερσή του είχε αποφασιστεί από το 1989). Δύο χρόνια αργότερα, το Νοέμβριο του 1996, εντάχθηκε στο πρόγραμμα έργων του Οργανισμού Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα, ο οποίος θα χρηματοδοτούσε το έργο με 835 εκατομμύρια, αλλά τελικά έδωσε μόνο 600, ενώ τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Η δεύτερη φάση του έργου άρχισε το καλοκαίρι του 1997 με συμβατική δαπάνη 930 εκατομμυρίων, όμως, το συνολικό κόστος ανέγερσης έφτασε το 1,250 δισ. δραχμές. Το έργο επρόκειτο να παραδοθεί μέσα στο 1999 και να εγκαινιαστεί το περασμένο φθινόπωρο, αλλά τα χρέη του δήμου προς την ανάδοχο εταιρεία δεν το επέτρεψαν.
Τελικά, η ανέγερση του κτιρίου έγινε πραγματικότητα και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης μπόρεσε να μεταφερθεί από το κτίριο της ΧΑΝΘ, όπου στεγαζόταν τα τελευταία εξήντα χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Φιλίππου: «Η Μαρινέλλα έδινε θάρρος και δύναμη στους παίκτες του Άρη και στις δύσκολες στιγμές»
- Τσουκαλάς: Καθαρή και συμβατή η επιλογή συμμάχων της ΝΔ – Με πρώτο βιολί Γεωργιάδη-Πλεύρη, τι να σε πειράξει ο Βελόπουλος
- «Περίμενε έναν χρόνο»: Όταν η Ελισάβετ προειδοποίησε τον Χάρι για τον γάμο του
- Τέμπη: Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας ζητάει την πλήρη φωτογραφική κάλυψη της δίκης
- Θεσσαλονίκη: Απολύθηκε από τον ΟΑΣΘ ο οδηγός που πιάστηκε στα χέρια με οδηγό ΙΧ
- Εικοσιένα: Η αλήθεια όπως δεν τη μαθαίνουν στα σχολειά





