29

Ο… άνθρωπος της βροχής, ο Κροάτης Γκόραν Ιβανίσεβιτς, προκρίθηκε στον τελικό του (επιμηκυμένου κατά μία ημέρα, λόγω βροχής) Wimbledon, κερδίζοντας τον Αγγλο, Τιμ Χένμαν, στα… χρωστούμενα της Παρασκευής, οπότε ξεκίνησε ο ημιτελικός του τουρνουά. Στον τελικό θα συναντήσει τον Αυστραλό, Πατ Ράφτερ.

Το τελικό σκορ της νίκης του Κροάτη (από την Παρασκευή, οπότε ξεκίνησε ο ημιτελικός, έως την Κυριακή, οπότε τελείωσε) ήταν 7-5, 6-7, 0-6, 7-5, 6-3. Σηματοδοτείται έτσι η επιστροφή του (Νο 125 στην παγκόσμια κατάταξη) Ιβανίσεβιτς στους πρωτοκλασάτους αθλητές του τένις.


Από την άλλη, ο Χένμαν πάλεψε επί… τριήμερο, αλλά δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες των φιλάθλων να δουν έναν Αγγλο να φτάνει στον τελικό της φημισμένης διοργάνωσης έπειτα από 63 χρόνια!


Τώρα μένει μόνο ο τελικός· το μεσημέρι της Δευτέρας -έπειτα από τις συνεχόμενες αναβολές- θα κοντραριστούν Ιβανίσεβιτς και Ράφτερ, με τον Κροάτη να έχει κλέψει την παράσταση για το πάθος του και τον Αυστραλό (Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη) να έχει κερδίσει πολλές συμπάθειες έπειτα από τη νίκη του στο αυγκλονιστικό πρώτο ημιτελικό, απέναντι στον Αγκάσι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press