Οι Βάκχες στο Θέατρο Δάσους στις 29 Ιουλίου
Τις Βάκχες του Ευριπίδη παρουσιάζουν στις 29 Ιουλίου στο Θέατρο Δάσους το Θεσσαλικό Θέατρο και ο Θίασος Ερωδιός. Το ρόλο του Διονύσου ερμηνεύει ο Μάριος Φραγκούλης, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Βασίλης Νικολαΐδης.
34
Τις Βάκχες του Ευριπίδη παρουσιάζουν στις 29 Ιουλίου στο Θέατρο Δάσους το Θεσσαλικό Θέατρο και ο Θίασος Ερωδιός. Το ρόλο του Διονύσου ερμηνεύει ο Μάριος Φραγκούλης, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Βασίλης Νικολαΐδης.
Οι Βάκχες είναι το τελευταίο έργο του Ευριπίδη, γραμμένο περίπου το 407 π.Χ. Πρόκειται για μία τραγωδία που κατέχει ξεχωριστή θέση στο έργο του μεγάλου τραγικού ποιητή, και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα έργα της περιόδου της ωριμότητας του Ευριπίδη. Αποκτά δε ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι το μοναδικό σωζόμενο έργο που έχει θέμα σχετικό με το θεό Διόνυσο.
Τα σκηνικά και τα κουστούμια της παράστασης είναι του Νίκου Γεωργιάδη, οι χορογραφίες της Έρσης Πίτα και η μουσική του Πέτρου Ταμπούρη. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θα συγκρουστεί, αλήθεια, η Ελλάδα και οι άλλοι με τον Τραμπ για τη Γροιλανδία;
- ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ απέρριψε την κλήτευση κρίσιμων μαρτύρων στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Οργανωμένη συγκάλυψη του σκανδάλου
- Γιόκιτς και Αντετοκούνμπο στην κορυφή του All-Star 2026
- Θεσσαλονίκη: Νεκρή η 48χρονη που έπεσε από μπαλκόνι
- Ο Νομπελίστας Λάσλο Κρασναχορκάι στην Αθήνα
- ΣΥΡΙΖΑ: Ανίκανη και αδιάφορη για λύσεις στον πρωτογενή τομέα η κυβέρνηση





