
Καταγγελία χρησιμοποίησης από τη FIFA υλικού από εργοστάσια που απασχολούν παιδιά
Οργάνωση που μάχεται κατά της παιδικής εργασίας κατήγγειλε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου πως η FIFA δεν τηρεί τη δέσμευσή της να μη χρησιμοποιούνται στις διοργανώσεις της μπάλες που κατασκευάζονται σε εργοστάσια στα οποία εργάζονται παιδιά.
63
Οργάνωση που μάχεται κατά της παιδικής εργασίας κατήγγειλε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου πως η FIFA δεν τηρεί τη δέσμευσή της να μη χρησιμοποιούνται στις διοργανώσεις της μπάλες που κατασκευάζονται σε εργοστάσια στα οποία εργάζονται παιδιά.
«Η FIFA συμφώνησε το 1998 ότι δεν θα χρησιμοποιούνται μπάλες που τα εργοστάσια παραγωγής τους χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους την παιδική εργασία» εξήγησε ο πρόεδρος της οργάνωσης κατά της παιδικής εργασίας Global March Against Child
Labour, Κάιλας Σατιάρτι.
«Δυστυχώς, τίποτα δεν ίσχυσε στην πράξη και για το λόγο αυτό πρέπει να ασκήσουμε όλο και μεγαλύτερη πίεση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών» προσέθεσε.
Η οργάνωση κατήγγειλε πως εργοστάσια στην Ινδία και το Πακιστάν αριθμούν πολλά παιδιά στο εργατικό τους δυναμικό και μάλιστα, παρά τη θέλησή τους.
Ο Σατιάρτι κάλεσε ξανά την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να μη χρησιμοποιήσει μπάλες από αυτά τα εργοστάσια στις διοργανώσεις της, και ειδικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία στον Κολωνό: Δυο νεκροί μετά από φωτιά σε διαμέρισμα
- Καιρός: Αίθριος το Σάββατο με κατά τόπους νεφώσεις – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες
- Συνταγή: Κεφτεδάκια κοτόπουλου
- Fuel Pass: Βήμα-βήμα η υποβολή των αιτήσεων
- Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου όταν δεν βάζεις πρωτεΐνη στη διατροφή σου;
- Ο Ζοχράν Μαμντάνι εξακολουθεί να βγάζει χρήματα ως ράπερ



