Ο B.B. King θριαμβευτής στα μπλουζ βραβεία W.C. Handy
Ο θρύλος του μπλουζ, B.B. King, ήταν ο θριαμβευτής στην 22η τελετή απονομής των βραβείων μπλουζ W.C. Handy Awards, η οποία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Orpheum στο Μέμφις την Πέμπτη, κερδίζοντας δύο από τα βασικά βραβεία.
69
Ο θρύλος του μπλουζ, B.B. King, ήταν ο θριαμβευτής στην 22η τελετή απονομής των βραβείων μπλουζ W.C. Handy Awards, η οποία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Orpheum στο Μέμφις την Πέμπτη, κερδίζοντας δύο από τα βασικά βραβεία.
Ο διάσημος καλλιτέχνης απέσπασε το βραβείο του καλύτερου μπλουζ καλλιτέχνη και αυτό του μπλουζ άλμπουμ της χρονιάς με το Riding With The King, σε συνεργασία με τον Έρικ Κλάπτον, με τον οποίο μοιράστηκε το βραβείο. Η 22χρονη Σεμέκια Κόπλαντ κέρδισε επίσης δύο βραβεία, αυτά της καλύτερης μπλουζ καλλιτέχνιδας και κορυφαίου μπλουζ άλμπουμ με τοWicked.
Η Έτα Τζέιμς απέσπασε το βραβείο της καλύτερης σόουλ καλλιτέχνιδας, ενώ τιμήθηκαν ακόμη το γκρουπ Taj Mahal & The Phantom Blues Band, ο Έντι «The Chief» Κλιαργουότερ και ο βετεράνος καλλιτέχνης του μπλουζ και της τζαζ Κλάρενς «Gatemouth» Μπράουν.
Όπως μεταδίδει το Reuters, τα βραβεία W.C. Handy έχουν θεσπιστεί από το Ίδρυμα Μπλουζ, το οποίο εδρεύει στο Μέμφις και έχει στόχο την προστασία και τη διάδοση της μουσικής μπλουζ. Ο τίτλος του βραβείου είναι εμπνευσμένος από το όνομα του Ουίλιαμ Κρίστοφερ Χάντι (1873-1958), ο οποίος θεωρείται «πατέρας» αυτού του είδους της μουσικής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442