Βασιλικές τιμές στον Στινγκ για τη διαπολιτισμική συνεννόηση
Ο διάσημος τραγουδιστής και συνθέτης Στινγκ τιμήθηκε με το βραβείο «Χαλίλ Κιμπράν» (Kahlil Gibran Spirit of Humanity) για τη συμβολή του στη διαπολιτισμική συνεννόηση των λαών από τη βασίλισσα της Ιορδανίας, Νουρ.
Ο διάσημος τραγουδιστής και συνθέτης Στινγκ τιμήθηκε με το βραβείο «Χαλίλ Κιμπράν» (Kahlil Gibran Spirit of Humanity) για τη συμβολή του στη διαπολιτισμική συνεννόηση των λαών από τη βασίλισσα της Ιορδανίας, Νουρ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον το Σάββατο. Η βασίλισσα παρευρέθηκε αιφνιδίως στην τελετή και απένειμε το βραβείο στον καλλιτέχνη, επαινώντας τον για την έντονη δραστηριότητά του, με την οποία έχει συμβάλει στη διαπολιτισμική συνεργασία, και χαρακτηρίζοντάς τον «ήρωα της εποχής μας».
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, ο οποίος εξήρε επίσης τη δραστηριότητα του Στινγκ.
Ο καλλιτέχνης, ιδιαίτερα συγκινημένος, ξεκίνησε τον ευχαριστήριο λόγο του με το χαιρετισμό Salaam-aleikum, που σημαίνει «η ειρήνη μαζί σας». Έκανε ειδική μνεία στο συγγραφικό έργο και την προσωπικότητα του Λιβανεζοαμερικανού συγγραφέα, Χαλίλ Κιμπράν, τον οποίο αποκάλεσε μέγιστο πνευματικό ηγέτη, και εξήρε την τεράστια προσφορά του στην τέχνη και την κουλτούρα της Δύσης γενικότερα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»