Νέα μέθοδος ενδεχομένως να αντικαταστήσει το μπαϊπάς
Ζυρίχη: Νέα ειδική συσκευή θα φέρει, ενδεχομένως, την επανάσταση στις επεμβάσεις μπαϊπάς. Το νέο επίτευγμα, το οποίο αξιοποιήθηκε από ομάδα ιατρών στην Ελβετία, μπορεί να μειώσει σημαντικά το χρόνο που χρειάζεται για την επέμβαση, αλλά να δώσει και καλύτερα αποτελέσματα.
Ζυρίχη: Νέα ειδική συσκευή θα φέρει, ενδεχομένως, την επανάσταση στις επεμβάσεις μπαϊπάς. Το νέο επίτευγμα, το οποίο αξιοποιήθηκε από ομάδα ιατρών στην Ελβετία, μπορεί να μειώσει σημαντικά το χρόνο που χρειάζεται για την επέμβαση, αλλά να δώσει και καλύτερα αποτελέσματα.
Η επιστημονική ομάδα των Ελβετών, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bern, χρησιμοποίησε τη συσκευή προκειμένου να υποβάλει σε επέμβαση αναστόμωσης στεφανιαίων αγγείων ασθενή 61 ετών, που υπέφερε από πόνο στο στήθος.
Η επέμβαση έγινε το Νοέμβριο 2000 και ο ασθενής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο εννέα μέρες μετά.
Η καινούρια μέθοδος περιλαμβάνει την εμφύτευση ανοξείδωτων μηχανικών αναστομώσεων στα στεφανιαία αγγεία, χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες διαδικασίες ή πολύς χρόνος.
Η συσκευή με την οποία εμφυτεύονται οι ανοξείδωτες μηχανικές αναστομώσεις αναπτύχθηκε από το St Jude Medical Anastomotic Technology Group, στη Μινεάπολις των ΗΠΑ.
Είχε επιτυχή αποτελέσματα κατά τις πρώτες δοκιμασίες που πραγματοποιήθηκαν σε ζώα, οπότε η επέμβαση διαρκεί λιγότερο από τρία λεπτά και προϋποθέτει ελάχιστη εκπαίδευση των ιατρών.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Βρετανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, σχολιάζοντας την εφεύρεση, υπογράμμισε στο BBC ότι κάθε διαδικασία η οποία αυξάνει τον αριθμό των εγχειρήσεων είναι καλή και για τους ιατρούς αλλά και τους ασθενείς. Το πιο σημαντικό, όμως, στην υπόθεση είναι πως η συσκευή προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα.
H έρευνα δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο της ιατρικής επιθεώρησης The Lancet.
health.in.gr
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442