63

Τη διασφάλιση της δεύτερης θέσης του Β ομίλου της Euroleague επιδιώκει απόψε (21:30), Τετάρτη, η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται την Τάου Κεράμικα στο πλαίσιο της δέκατης και τελευταίας αγωνιστικής της α φάσης. Μόνο με νίκη θα επιτύχει η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς το στόχο της, καθώς με αντίθετο αποτέλεσμα θα ισοβαθμήσει με τους Ισπανούς, οι οποίοι θα υπερτερούν, έχοντας δύο νίκες επί της ελληνικής ομάδας που θα μείνει στην τρίτη θέση.

Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί δίχως το Μιχάλη Κακιούζη, ενώ και ο Μάικ Χάνσελ δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με την αμυγδαλίτιδα, η οποία δεν του επέτρεψε να προπονηθεί τις τελευταίες ημέρες.


Θα συμπεριληφθεί, όμως, στην ομάδα που θα κατέβει στον αγώνα και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα αλλά και την κατάστασή του θα κρίνει ο Ίβκοβιτς εάν θα τον χρησιμοποιήσει.


Η ΑΕΚ θα έχει το νου της και στον Α όμιλο, από όπου θα προκύψει ο αντίπαλός της.


Σε περίπτωση που νικήσει την Τάου Κεράμικα θα καταλάβει τη δεύτερη θέση και θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση των πλέι οφ τον τρίτο του α ομίλου, έναν εκ των Ζαλγκίρις Κάουνας – Εστουντιάντες.



Αν ηττηθεί από την Τάου, θα καταλάβει την τρίτη θέση και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας το δεύτερο του Α ομίλου, δηλαδή τον ηττημένο της σημερινής αναμέτρησης μεταξύ της Παφ Μπολόνια και του Περιστερίου.


Το πρόγραμμα του Β ομίλου


ΑΕΚ – Τάου Κεράμικα


Λάιονς Αγίας Πετρούπολης – Κίντερ Μπολόνια


Σαρλερουά – Τσιμπόνα


Η βαθμολογία


(σε εννέα αγώνες)


1. Κίντερ Μπολόνια 8-1 17


2. ΑΕΚ 7-2 16


3. Τάου Κεράμικα 6-3 15


4. Τσιμπόνα 3-6 12


5. Λάιονς Αγίας Πετρούπολης 2-7 11


6. Σαρλερουά 1-8 10.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ