57

Ο Πάρις Ζουμπούλης ντύθηκε Αϊ Βασίλης και βγάζοντας από το σάκο με τα δώρα του μια πολύ καλή κεφαλιά χάρισε πολλά χαμόγελα στην Ξάνθη, στο πρώτο παιχνίδι της ακριτικής ομάδας στο 2001 για τη 12η αγωνιστική της Εθνικής κατηγορίας. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ήταν ο άνθρωπος που βρήκε και πάλι το φλουρί της βασιλόπιτας και στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της Ξάνθης την οδήγησε στη νίκη επί του Αθηναϊκού με 1-0.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αφού η φιλοξενούμενη ομάδα του Τάσου Χατζηαγγελή παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς με σκοπό το βαθμό της ισοπαλίας.


Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε καμία ευκαιρία και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σλοβάκου Γιανότσκο στο 11 για τους γηπεδούχους η οποία κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα των «λόρδων» Βεζυρίδη.


Στην επανάληψη και με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Γελαδάρης έβγαλε μια πολύ καλή σέντρα από τα αριστερά της περιοχής του Αθηναϊκού και με τεχνική κεφαλιά ο Πάρις Ζουμπούλης δεν άφησε κανένα περιθώριο στον τερματοφύλακα του Αθηναϊκού και έγραψε το 1-0.


Η ομάδα του Τάσου Χατζηαγγελή προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει, αλλά το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση ο Μίτιτς στο 68 έφυγε ψηλά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Μπούτσεκ.


Τελικά, το σφύριγμα της λήξης του Θεσσαλονικιού διαιτητή κ. Βουτσαλά βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν για την πρώτη τους νίκη έπειτα από τέσσερις συνεχείς ήττες.


Ξάνθη: Μπούτσεκ, Πουρσαϊτίδης, Σφακιανάκης (13 Ντιόπ), Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος, Νικολάου, Γιανότσκο, Ζουμπούλης, Τουρσουνίδης, Γελαδάρης, Ζωγραφάκης.


Αθηναϊκός: Βεζυρίδης, Σφακιανάκης, Μίτιτς, Κορομπόκης, Ντανιέλ, Πουλόπουλος, Παπανδρέου, Ζαφειράκης, Τσιρώνης, Καραμάνος, Ζαβαντίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ