
Μολυσμένο νερό σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη Οι συγκεντρώσεις αρσενικού που ανιχνεύτηκαν στα υπόγεια νερά της Χαλάστρας και των Πετραλώνων της Χαλκιδικής δεν είναι ανησυχητικές, σύμφωνα με όσα δηλώσαν οι καθηγητές του Εργαστηρίου Ανόργανης Χημικής Τεχνολογίας του ΑΠΘ.
Θεσσαλονίκη Οι συγκεντρώσεις αρσενικού που ανιχνεύτηκαν στα υπόγεια νερά της Χαλάστρας και των Πετραλώνων της Χαλκιδικής δεν είναι ανησυχητικές, σύμφωνα με όσα δηλώσαν οι καθηγητές του Εργαστηρίου Ανόργανης Χημικής Τεχνολογίας του ΑΠΘ.
Σε δήλωσή της στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Χημικός Δήμητρα Βουτσά απέδωσε τις υψηλές συγκεντρώσεις σε φυσικές πήγες αλλά και στην ύπαρξη της γεωθερμικής δραστηριότητας στην περιοχή. Σύμφωνα με την ίδια, δεν ευθύνονται για τη μόλυνση οι βιομηχανίες που εδρεύουν στην περιοχή, καθώς οι μετρήσεις αφορούν σε γεωτρήσεις που έγιναν σε βάθος μεγαλύτερο των 150 μέτρων.
Η ανίχνευση συγκέντρωσης του αρσενικού είναι περίπου 50mg/l, περιεκτικότητα που αποτελεί το ανώτατο επιτρεπτό όριο, σύμφωνα με παλαιότερη οδηγία της ΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεότερη οδηγία (98/83/ΕΚ 3/11/1998) προβλέπει ως ανώτατο όριο συγκέντρωσης αρσενικού στο πόσιμο νερό τα 10mg/l. Στην Ελλάδα έχει δοθεί προθεσμία δύο ετών, προκειμένου να εναρμονίσει τόσο την τεχνολογία όσο και τη νομοθεσία της με τα νέα δεδομένα.
health.in.gr
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442