Τη λήψη μέτρων για τη ναυσιπλοΐα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ζητά ο Χρ.Παπουτσής από την ΕΕ
Πρωτοβουλία για τη λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στη ναυσιπλοΐα, αναλαμβάνει η Ελλάδα με επιστολή που απέστειλε τη Δευτέρα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστος Παπουτσής, προς την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για θέματα Μεταφορών Λογιόλα ντε Παλάθιο, το Γάλλο προεδρεύοντα του συμβουλίου υπουργών Ζαν Κλοντ Γκαϊσό και την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νικόλ Φοντέν.
25
Πρωτοβουλία για τη λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στη ναυσιπλοΐα, αναλαμβάνει η Ελλάδα με επιστολή που απέστειλε τη Δευτέρα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστος Παπουτσής, προς την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για θέματα Μεταφορών Λογιόλα ντε Παλάθιο, το Γάλλο προεδρεύοντα του συμβουλίου υπουργών Ζαν Κλοντ Γκαϊσό και την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νικόλ Φοντέν.
Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας υπουργός τονίζει την ιδιαίτερη βαρύτητα που αποδίδει η χώρα μας στα θέματα της ασφάλειας, ως παραδοσιακά ναυτικό κράτος, δηλώνοντας ταυτόχρονα την επιθυμία για συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Συγκεκριμένα, τονίζει: «Μια σειρά μεγάλων ναυτικών ατυχημάτων που συνέβησαν πρόσφατα στις θάλασσες της ΕΕ έφεραν στο προσκήνιο εκ νέου το θέμα της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, καθώς και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να έχουν εντείνει τις συζητήσεις τους με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των συναφών μέτρων. (…) Ιδιαίτερα, η ελληνική κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από το τραγικό ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα, που στοίχισε τη ζωή 80 ανθρώπων».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπουτσής προτείνει την έναρξη διαλόγου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ζητά την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από την πλευρά της ΕΕ, για τη συμπλήρωση του καθεστώτος ασφάλειας των επιβατικών μεταφορών στο σύνολο της ΕΕ, με τη θέσπιση ορίου ηλικίας των δρομολογημένων Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων. Επίσης, καλεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης λειτουργικών μέτρων, όπως είναι ο περιορισμός δραστηριοποίησης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Πληροφορίες για τραυματίες και ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442