Παλαιστινιακή οργάνωση υποστηρίζει η υπεράσπιση ότι βρίσκεται πίσω από την υπόθεση Λόκερμπι
Στην πιθανή ανάμειξη μιας παλαιστινιακής οργάνωσης, αλλά και βαλκανικών κρατών στην υπόθεση του Λόκερμπι έχουν στρέψει τις έρευνές τους οι δικηγόροι υπεράσπισης των δύο Λίβυων που κατηγορούνται για τη βομβιστική ενέργεια στο αεροσκάφος της PanAm πάνω από το Λόκερμπι της Σκoτίας, το Δεκέμβριο του 1988.
51
Στην πιθανή ανάμειξη μιας παλαιστινιακής οργάνωσης, αλλά και βαλκανικών κρατών στην υπόθεση του Λόκερμπι έχουν στρέψει τις έρευνές τους οι δικηγόροι υπεράσπισης των δύο Λίβυων που κατηγορούνται για τη βομβιστική ενέργεια στο αεροσκάφος της PanAm πάνω από το Λόκερμπι της Σκoτίας, το Δεκέμβριο του 1988.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από το Καμπ Ζάιστ, στην Ολλανδία, όπου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία, οι δικηγόροι υπεράσπισης διατείνονται ότι έχει περιέλθει στη διάθεσή τους ένα «μυστηριώδες γράμμα» και ορισμένα έγγραφα, που μπορούν να αλλάξουν τα μέχρις στιγμής δεδομένα και ενδεχομένως να αποδειχθεί η αθωότητα των πελατών τους.
Όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης, Γουίλιαμ Τέιλορ, η ομάδα του έχει έλθει σε επαφή με αρκετά άτομα από μία ευρωπαϊκή χώρα, η οποία δεν κατονομάζεται, αν και έχει γίνει γνωστό ότι για τις εν λόγω επαφές απαιτήθηκε η συμβολή Σερβοκροάτη μεταφραστή.
Η ακροαματική διαδικασία έχει πάρει αναβολή μιας ακόμη εβδομάδας, προκειμένου η υπεράσπιση να εντοπίσει μάρτυρες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία και να συγκεντρώσει ορισμένα στοιχεία για την υπόθεση, ζητώντας τη βοήθεια ενός κράτους της Μέσης Ανατολής.
Τα αποδεικτικά στοιχεία που επιχειρούν να συλλέξουν οι δικηγόροι υπεράσπισης αφορούν στην οργάνωση Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP-GC), την οποία κατηγορούν ότι βρίσκεται πίσω από τη μοιραία βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος της PanAm, το 1988.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442