Πίσω στη Θράκη θέλουν να γυρίσουν οι μουσουλμάνοι, δηλώνει ο μουφτής Ξάνθης
Την επιθυμία πολλών μουσουλμάνων να επιστρέψουν στη Θράκη εξέφρασε ο μουφτής Ξάνθης, Μεμέτ Σινίκογλου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το βράδυ της Παρασκευής με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή.
51
Την επιθυμία πολλών μουσουλμάνων να επιστρέψουν στη Θράκη εξέφρασε ο μουφτής Ξάνθης, Μεμέτ Σινίκογλου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το βράδυ της Παρασκευής με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή.
«Το βιοτικό επίπεδο των μουσουλμάνων στη Θράκη είναι πολύ υψηλό. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη μειονότητα στον κόσμο που να ζει έτσι. Οι μουσουλμάνοι που ζουν εδώ έχουν χρήματα, σπίτια, τα πάντα» τόνισε ο Μεμέτ Σινίκογλου και προσέθεσε ότι «πολλοί από εκείνους που έφυγαν πριν από 25 με 30 χρόνια επιθυμούν τώρα να επιστρέψουν».
Από την πλευρά του ο Γ.Πασχαλίδης χαρακτήρισε τη συνάντηση με το μουφτή Ξάνθης ενδιαφέρουσα, φιλική και χρήσιμη. «Η Θράκη εισέρχεται στον 21ο αιώνα πιο δυνατή, με σιγουριά και αισιοδοξία και σήμερα είναι πρότυπο συνύπαρξης πολλών πολιτισμών.
»Συνδιαμορφώνουμε το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής, όπου Ελληνες χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν σε μία κοινωνία ισονομίας και ισοπολιτείας» προσέθεσε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης.
Ο Γ.Πασχαλίδης εξέφρασε, τέλος, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι εκατοντάδες μουσουλμάνοι φοιτούν τα τελευταία χρόνια σε ελληνικά πανεπιστήμια, κάτι που -όπως τόνισε- πρέπει να συνεχιστεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
- Τα must‑have προϊόντα για το απόλυτο no‑makeup makeup look
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442