
O Πολωνός Κορζενιόβσκι το χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ. βάδην
Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο στίβο πήγε στην Πολωνία. Υστερα από μία κούρσα θρίλερ, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα στα 50χλμ. βάδην, ο Ρόμπερτ Κορζενιόβσκι, αναδείχθηκε πρώτος την Παρασκευή στα 20χλμ. βάδην, αν και... δεν πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού.
75
Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο στίβο πήγε στην Πολωνία. Υστερα από μία κούρσα θρίλερ, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα στα 50χλμ. βάδην, ο Ρόμπερτ Κορζενιόβσκι, αναδείχθηκε πρώτος την Παρασκευή στα 20χλμ. βάδην, αν και… δεν πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού.
Ο Μεξικανός Μπερνάρντο Σεγκούρα ήταν αυτός που ξεκίνησε πρώτος να πανηγυρίζει, αφού για κάποια λεπτά είχε την αίσθηση ότι ήταν ο νικητής. Ωστόσο, οι κριτές είχαν διαφορετική άποψη, αφού τον ακύρωσαν, διότι έκριναν ότι… ψιλοέτρεχε για να τερματίσει πρώτος.
Ο Κορζενιόβσκι κέρδισε με 1ώρα 18.18.59, πετυχαίνοντας Ολυμπιακό ρεκόρ. Το προηγούμενο ανήκε στον Τσέχο Ζόζεφ Πριμπίλινετς από το 1988 στη Σεούλ με 1ώρα 19.57.
Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Μεξικανός Νόε Χερνάντες με 1ώρα 19.03 και το χάλκινο ο Ρώσος Βλαντιμίρ Αντρέγεφ με 1ώρα 19.27.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Η Δανάη Λιβιεράτου έκλεψε την παράσταση σε κλαμπ της Μυκόνου – Η εκρηκτική εμφάνιση και ο χορός
- Πέθανε ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος, σε ηλικία 94 χρόνων
- Χρηματοδότηση για αποκαταστάσεις στο Δήμο Σπετσών
- Λάρισα: Στο νοσοκομείο άνδρας που έπεσε στον Όλυμπο με αλεξίπτωτο πλαγιάς – Παρέμενε εγκλωβισμένος για ώρες
- Φωτιά στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας – Στη μάχη επίγειες και εναέριες δυνάμεις
- Θεμπάγιος: Τέλος εποχής στη Ρεάλ Μαδρίτης, έτοιμος για τον Άγιαξ




