26

Μεγάλη «μάχη» γίνεται για μία θέση στην ομάδα των 4×100 ανδρών των ΗΠΑ, με τον Μόρις Γκριν και τον Τζον Ντράμοντ να αποχωρούν από την προπόνηση της εθνικής τους ομάδας σε μία… σιωπηλή ένδειξη διαμαρτυρίας για τα «μαγειρέματα» που γίνονται σε ό,τι αφορά τις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού Τζον Σμιθ εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με άρθρο του BBC, η εταιρεία μάνατζμεντ Hudson φέρεται να ασκεί μεγάλες πιέσεις στην τεχνική ηγεσία της ομάδας στίβου των ΗΠΑ για την επιλογή των τεσσάρων αθλητών που θα τρέξουν στην πιο δημοφιλή κούρσα.


Η εταιρεία αυτή προωθεί τους Μπράιαν Γουίλιαμς και Κέρτις Τζόνσον, που τον προηγούμενο μήνα στο Βερολίνο έκαναν τον πολύ καλό χρόνο 37.65. Αντίθετα, πέρυσι η γνωστή τετράδα των ΗΠΑ, Ντράμοντ, Μοντγκόμερι, Λιούις και Γκριν, έκαναν χρόνο 37.59, τον πέμπτο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών.


Από την πλευρά του, πάντως, ο Τζόνι Μουν, υπεύθυνος τεχνικός της ανδρικής ομάδας των ΗΠΑ, δεν παραδέχτηκε ότι ο Γκριν αποχώρησε λέγοντας ότι «η κύρια προπόνηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα». Στέλνοντας μήνυμα σε όσους προσπαθούν να πιέσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τόνισε: «Εγώ θα επιλέξω την ομάδα. Αν ρώτησετε τη μητέρα μου θα σας πει ότι δεν ξέρει ποιος θα τρέξει. Σίγουρα είναι σκληρό για όποιον δεν είναι στην ομάδα». Αναφερόμενος έμμεσα στον Γκριν κατέληξε: «Αλλά είμαστε άνδρες και μπορούμε να δώσουμε τα χέρια όταν διαφωνούμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ