
Απολογισμός δεύτερης ημέρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ
Το πρώτο της μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα τη δεύτερη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Λεωνίδας Σαμπάνης στην κατηγορία των 62 κιλών της άρσης βαρών αναδείχτηκε δεύτερος Ολυμπιονίκης χαρίζοντας στην Ελλάδα την πρώτη της μεγάλη διάκριση. Κατά τα άλλα, τη δεύτερη ημέρα στο Σίδνεϊ σημειώθηκαν τρία νέα παγκόσμια ρεκόρ στην κολύμβηση και ένα στην ποδηλασία.
26
Το πρώτο της μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα τη δεύτερη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Λεωνίδας Σαμπάνης στην κατηγορία των 62 κιλών της άρσης βαρών αναδείχτηκε δεύτερος Ολυμπιονίκης χαρίζοντας στην Ελλάδα την πρώτη της μεγάλη διάκριση. Κατά τα άλλα, τη δεύτερη ημέρα στο Σίδνεϊ σημειώθηκαν τρία νέα παγκόσμια ρεκόρ στην κολύμβηση και ένα στην ποδηλασία.
Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα ήταν και η τέταρτη θέση που κατέλαβε η εθνική ομάδα του Ολυμπιακού σπριντ. Οι Ελληνες ποδηλάτες υπερβάλλοντας εαυτούς πλησίασαν το μετάλλιο, αλλά δεν τα κατάφεραν τελικά. Ομως οι Γεωργαλής, Βασιλόπουλος και Μπάργκας άφησαν πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια, ενώ, σε δηλώσεις τους αμέσως μετά την επιτυχία τους, υποσχέθηκαν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.
Στην άρση βαρών, εκτός από τη μεγάλη επιτυχία του Σαμπάνη, άξια αναφοράς είναι και η μεγάλη… αποτυχία του Ηρακλή της τσέπης, Τούρκου αρσιβαρίστα Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, που στην κατηγορία των 62 κιλών και στο στιλ του αρασέ δεν κατάφερε να σηκώσει σε καμία από τις τρεις προσπάθειές του τα κιλά και ακυρώθηκε! Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η είδηση του αποκλεισμού της ομάδας άρσης βαρών της Ρουμανίας, αφού αποδείχτηκε ότι οι αθλητές της είχαν κάνει χρήση αναβολικών.
Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 62 κιλών πήρε ο Κροάτης Πεσάλοφ, χαρίζοντας στη χώρα του το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της.
Στη δεύτερη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε τις προσπάθειές του και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα στην ιστιοπλοΐα Νίκος Κακλαμανάκης, ο οποίος ύστερα από τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες βρίσκεται στη 15η θέση της γενικής κατάταξης. Στο ίδιο άθλημα αγωνίστηκε και η Μαρία Σκαρλάτου, η οποία φιγουράρει μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες στην 23η θέση.
Στη σκοποβολή γυναικών, η Αγη Κασούμη έμεινε εκτός τελικού στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι, καταλαμβάνοντας την 32η θέση. Η Κασούμη θα αγωνιστεί την προσεχή Παρασκευή στο σπορ πιστόλι.
Στην κολύμβηση, οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες δεν κατάφεραν να προκριθούν σε κάποιον από τους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Καλύτερα από όλους πήγε η Αρτεμις Δάφνη, που μπορεί να έμεινε εκτός τελικού στα 400 μ. ελεύθερο, κατάφερε όμως να πετύχει ατομικό ρεκόρ με χρόνο 4:16.94. Η καλύτερη προηγούμενη επίδοση της Ελληνίδας αθλήτριας ήταν 4:17.36. Εκτός των τελικών έμειναν επίσης η Κατερίνα Μπλιάμου στα 100 μ. πρόσθιο, που κατετάγη όγδοη στη σειρά της, ο Δημήτρης Μαγγανάς, που στα 200 μ. ελεύθερο και στην έκτη προκριματική σειρά ήλθε έβδομος, και ο Γιάννης Κοκκώδης, που κατέλαβε την εικοστή θέση στα 400 μ. μεικτής ατομικής.
Στην τοξοβολία, η πρώτη στην ιστορία της Ελλάδας αθλήτρια που έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες, η Ευαγγελία Ψαρρά, αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, χάνοντας από τη Ρωσίδα Μπολότοβα με 161-154 σε 18 βολές.
Στο τρίαθλο, ο Βασίλης Κρομμύδας δεν κατάφερε να πετύχει το μεγάλο του στόχο, να μπει δηλαδή μέσα στην πρώτη 15άδα. Τελικά, ο Ελληνας αθλητής κατετάγη 33ος.
Στην ενόργανη γυμναστική, η Βασιλική Μηλλιούση και η Κατερίνα Χριστοφορίδου αποκλείστηκαν από τον τελικό του αγωνίσματος καταλαμβάνοντας τελικά την 55η και την 61η θέση αντίστοιχα.
Στο πινγκ πονγκ ο Καλίν Κρεάνγκα στο απλό των ανδρών ξεκίνησε με νίκη επί του Ινδονήσιου Σουσένο με 3-0 σετ και την προσεχή Τρίτη με αντίπαλο τον Αιγύπτιο Ελ Σαγέν θα «παλέψει» για την είσοδό του στο κεντρικό ταμπλό.
Τη δεύτερη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων σημάδεψε η είδηση του θανάτου της συζύγου του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, Μαρία Τερέσα. Αξια αναφοράς είναι και η είδηση της φωτιάς που ξέσπασε κοντά στο Ολυμπιακό κωπηλατικό κέντρο λίγη ώρα αφότου είχαν ολοκληρωθεί οι αγώνες του τουρνουά.
Δεν έλειψαν βέβαια τα παγκόσμια ρεκόρ. Την τιμητική της είχε και πάλι η κολύμβηση με την Ολλανδέζα Ντε Μπρούιν στα 100 μ. πεταλούδα να επιτυγχάνει επίδοση 56.61, που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Μεγάλη επίδοση είχε και ο Αμερικανός Τομ Ντόλαν, που στα 400 μ. μεικτής ατομικής και χρόνο 4:11.76 σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ. «Δελφίνι» αποδείχτηκε και ο Ολλανδός Πίτερ βαν ντε Χούντεμπαντ, που στα 200 μ. ελεύθερο στην ημιτελική φάση κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με επίδοση 1:45.35.
Τέλος, στην ποδηλασία, η Ολλανδέζα Λεόντιεν Ζίιλαρντ με επίδοση που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ προκρίθηκε στον τελικό των 3.000 μ. του ατομικού πουρσουίτ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βραζιλία: Ο Λούλα βλέπει τον Ρούμπιο ως «εχθρό» της Λατινικής Αμερικής
- Γερμανία: Τις τρεις κόρες του κρατά αιχμάλωτες ο δράστης της «ομηρείας» στο Ντόρτμουντ
- Η ΕΕ επανεξετάζει το μέλλον των Ουκρανών προσφύγων, ενώ ορισμένα κράτη μέλη σκληραίνουν τη στάση τους
- Ιράν: Επίθεση των ΗΠΑ στο νησί Κεσμ – «Συντριπτική» ιρανική απάντηση σε αμερικανική βάση στο Κουβέιτ
- Βρετανία: Επεισόδια για τη σύλληψη ετοιμοθάνατου φοιτητή-θύματος επίθεσης
- Γερμανία: Ανδρας κρατά ομήρους 2 παιδιά – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ντόρτμουντ



