63

Τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ εξασφάλισε ο Σπύρος Μπιτσάκης. Αν και δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των 100μ. ελεύθερο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, ο Ελληνας αθλητής έκανε επίδοση 50.92 και έπιασε το όριο για την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μπιτσάκης ήταν δεύτερος στην πέμπτη προκριματική σειρά, αλλά συνολικά έκανε τη 19η καλύτερη επίδοση, που δεν του έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Πλην όμως, συνδύασε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τους Αγώνες του Σίδνεϊ.


Στο ίδιο αγώνισμα έλαβε μέρος και ο Δημήτρης Μαγγανάς, που ωστόσο δεν κατάφερε να διακριθεί. Εκανε χρόνο 52.51 και κατέλαβε την τέταρτη θέση στην τρίτη προκριματική σειρά, που τον κατέταξε στη 43η θέση των διαγωνιζομένων και αποκλείστηκε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ