Σεμινάριο παλαιογραφίας στη Δημητσάνα
Σεμινάριο παλαιογραφίας στην ιστορική πόλη της Αρκαδίας, Δημητσάνα, οργανώνει το Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας για τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές φιλολογικής ή ιστορικής κατεύθυνσης ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.
38
Σεμινάριο παλαιογραφίας στην ιστορική πόλη της Αρκαδίας, Δημητσάνα, οργανώνει το Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας για τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές φιλολογικής ή ιστορικής κατεύθυνσης ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.
Τα σεμινάρια οργανώνονται από το Παλαιογραφικό Αρχείο του Ιδρύματος και χωρίζονται σε τρεις κύκλους: σε μαθήματα βασικών γνώσεων ανάγνωσης χειρογράφων από το 10ο έως το 19ο αιώνα, στην επεξεργασία των συγκεκριμένων χειρογράφων από ιστορική και φιλολογική πλευρά και τέλος σε ασκήσεις πάνω σε μη επεξεργασμένα κείμενα, ώστε να αφομοιωθούν οι γνώσεις που διδάχτηκαν.
Το Παλαιογραφικό Αρχείο του Ιδρύματος διαθέτει μία πλούσια συλλογή χειρογράφων και έχει στόχο τη διάσωσή τους σε μικροταινίες, καθώς και τη διευκόλυνση των ερευνητών σε παλαιολογικές, ιστορικές και φιλολογικές μελέτες.
Η επιλογή της Δημητσάνας δεν είναι τυχαία, όπως εξήγησε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς. Η ιστορική πόλη της Πελοποννήσου αποτέλεσε φάρο της παιδείας σε μία δύσκολη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, αλλά, πέρα από αυτό, διαθέτει βιβλιοθήκη με συλλογή χειρογράφων που μικροφωτογραφήθηκαν το 1974.
Οι ενδιαφερόμενοι για το σεμινάριο μπορούν να απευθύνονται στο Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγ. Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου) και στη διεύθυνση Θουκυδίδου 13, στην Πλάκα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παρίσι: Κατέρρευσε το πάτωμα διαμερίσματος κατά τη διάρκεια πάρτι – Δεκάδες τραυματίες
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 69-74: Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε από την Πυλαία
- Γρίπη: Η κορύφωση έρχεται τις επόμενες μέρες
- Ινιέστα για… Ελ Κααμπί!
- Αλ Σάρα: «Όλα τα εκκρεμή θέματα με τις κουρδικές δυνάμεις θα επιλυθούν» – Συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία
- Βία, ενοχή και το προνόμιο της σιωπής — Δυνατό «ποδαρικό» το His & Hers για τις σειρές του 2026




