Η Ελλάδα μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ
Ενα από τα 18 μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, αρμόδιας -κατά την επόμενη δεκαετία- για τη χάραξη πολιτικής σε ζητήματα παιδείας, πολιτισμού και επιστημών, είναι πλέον και η Ελλάδα.
43
Ενα από τα 18 μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, αρμόδιας -κατά την επόμενη δεκαετία- για τη χάραξη πολιτικής σε ζητήματα παιδείας, πολιτισμού και επιστημών, είναι πλέον και η Ελλάδα.
Η χώρα μας, που ανήκει στην πρώτη ομάδα των χωρών των Ηνωμένων Εθνών, όπου εκτός από τις χώρες της ΕΕ περιλαμβάνονται και κράτη όπως ο Καναδάς, η Ελβετία, η Τουρκία, η Νορβηγία, η Κύπρος, η Μάλτα, το Ισραήλ, κατόρθωσε να εκλεγεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων μαζί με τη Γαλλία και την Ισπανία.
Δεδομένου ότι η πολιτική της πολιτιστικής διαφορετικότητας αποτελεί έναν από τους βασικότερους άξονες των δραστηριοτήτων της Επιτροπής, γύρω από τον οποίο δραστηριοποιείται εναντίον της πολιτιστικής παγκοσμιοποίησης, η συμμετοχή της Ελλάδας με εκπρόσωπο το συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό αποτελεί μία σημαντική πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων και μία διεθνούς εμβέλειας επιτυχία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Το FBI διερευνά την ένοπλη επίθεση σε πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια ως τρομοκρατική ενέργεια
- Το Netflix έβαλε στο μάτι τον αθάνατο έρωτα των Φρίντα Κάλο και Ντιέγκο Ριβέρα – Ετοιμάζει σειρά
- Χάκερ διέγραψαν όλα τα αρχεία της αμερικανικής εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας ως αντίποινα για το σχολείο στη Μινάμπ
- Τσέλιε – ΑΕΚ: Τρία γκολ στο ημίχρονο η «Ένωση» κι ένα ακόμη στο 49′ (vids)
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το Μπρεντ – Αρνητικό ρεκόρ από τον Αύγουστο του 2022
- Ανάλυση ΕΝΑ για την ελληνική οικονομία – Χαμηλότερο από το 2019 το μερίδιο των μισθών στο ΑΕΠ



