
Πέθανε ο Νίκος Μπακόλας
Κηδεύεται το Σάββατο το πρωί ο Νίκος Μπακόλας, ο οποίος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Ελληνες λογοτέχνες. Ο Μπακόλας πέθανε το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 72 χρόνων.
47
Κηδεύεται το Σάββατο το πρωί ο Νίκος Μπακόλας, ο οποίος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Ελληνες λογοτέχνες. Ο Μπακόλας πέθανε το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 72 χρόνων.
Ο Νίκος Μπακόλας τιμήθηκε με το πρώτο κρατικό βραβείο πεζογραφίας το 1988 και το βραβείο πεζογραφίας Πλότιν. Η λογοτεχνική του παραγωγή περιλαμβάνει πεζά κείμενα, διηγήματα καθώς και μεταφράσεις ξένων συγγραφέων.
Ο Νίκος Μπακόλας υπήρξε δουλευτάρης. Συνέγραψε σημαντικά έργα, παράλληλα με την ενεργή ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία τονίζει ο Θεσσαλονικιός λογοτέχνης Τηλέμαχος Αλαβέρας, πρόεδρος της Ενωσης Λογοτεχνών. Με πολύ μεγάλη συντριβή πληροφορήθηκα το θάνατο του φίλου και συναγωνιστή στα λογοτεχνικά πράγματα, Νίκου Μπακόλα. Είναι μία από τις σημαντικές απώλειες της σύγχρονης πεζογραφίας, προσθέτει.
Ο Νίκος Μπακόλας εμφανίστηκε στην πεζογραφία το 1952, κερδίζοντας τον έπαινο του περιοδικού Μορφές. Δημοσίευσε διηγήματα και αποσπάσματα από εκτενέστερα πεζά του σε διάφορα περιοδικά όπως τα Φοιτητικά Γράμματα, Η Λέξη, Το Δέντρο, Τραμ, Παραφυάδα, ο Παρατηρητής, και Εντευκτήριο.
Στα έργα του περιλαμβάνεται το Μην κλαις αγαπημένη (1958), Ο κήπος των Πριγκήπων (1966), Εμβατήρια (1972), Υπνος θάνατος (1984), Μυθολογία (1977), Καταπάτηση (1990), Η κεφαλή (1994), Το ταξίδι που πληγώνει (1995), Η ατέλειωτη γραφή του αίματος (1997), Ατέλειωτη ιστορία (1997) -το αυτοβιογραφικό του βιβλίο-, Μπέσα για μπέσα ή ο άλλος Φώτης (1998).
ΜΠΕ
- Από τον Μπάντι Χόλι στην Αριάνα Γκράντε: Πόση «ταυτότητα» έχει απομείνει στις φωνές της ποπ;
- Στην Ουάσιγκτον η τροποποιημένη πρόταση του Ιράν – Στόχος, η μόνιμη παύση του πολέμου
- Η υγεία των εργαζομένων δεν είναι η μόνη που κινδυνεύει από την εργασιακή πίεση – Κινδυνεύει και η οικονομία
- Natura 2000: Εγκρίθηκε η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη
- Τεχνητή νοημοσύνη και εργασία: Το τέλος της καριέρας ή η αρχή μιας νέας εποχής;
- Από αγώνα στην Ελλάδα ξεκινά τη σεζόν του ανοιχτού στίβου ο Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου







