Οι χοροί του Σκαλκώτα στο Μέγαρο Μουσικής την Παρασκευή
Αφιερωμένη στο μεγάλο Ελληνα συνθέτη Νίκο Σκαλκώτα, θα είναι η τρίτη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τιμώντας την επέτειο των 50 χρόνων από το θάνατό του.
47
Αφιερωμένη στο μεγάλο Ελληνα συνθέτη Νίκο Σκαλκώτα, θα είναι η τρίτη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τιμώντας την επέτειο των 50 χρόνων από το θάνατό του.
Σε συναυλία, την Παρασκευή, στο Μέγαρο Μουσικής, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα ερμηνεύσει τους 36 ελληνικούς χορούς, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή.
Ο Σκαλκώτας συνέθεσε τους ελληνικούς χορούς στο διάστημα 1931-1936, συνέχισε όμως έως το τέλος της ζωής του να ασχολείται κατά διαστήματα με την παρτιτούρα, άλλοτε τροποποιώντας την ενορχήστρωση, άλλοτε μεταβάλλοντας τη συνθετική επεξεργασία κάποιων από αυτούς, ή κάνοντας μεταγραφές για διάφορα σύνολα.
Η συναυλία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια και οι 36 ελληνικοί χοροί, που είναι από τα σημαντικότερα και πιο γνωστά έργα του Σκαλκώτα, σπάνια εκτελούνται όλοι μαζί. Μάλιστα, ο ίδιος ο Σκαλκώτας δεν τους άκουσε ποτέ ολόκληρους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Grand Prix: Αναβάλλονται λόγω του πολέμου οι αγώνες της Formula 1 σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία
- Δουδωνής για σκάνδαλο υποκλοπών: Μείζον θεσμικό ζήτημα για τη λειτουργία του κράτους η δήλωση Ντίλιαν
- Οι ΗΠΑ επικήρυξαν όλη την ιρανική ηγεσία – 10 εκατ. δολάρια για τον Mοτζτάμπα Χαμενεΐ
- Ο Τζιν Σίμονς τα βάζει με τους πολιτικοποιημένους διάσημους
- Football Rankings: «Η ΑΕΚ θεωρείται 3ο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League»
- Συνελήφθη ο αστυνομικός που ενεπλάκη σε τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας – Πέθανε ο 63χρονος που είχε τραυματιστεί



