Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Πολιτική και φουστανέλες

Οι ταινίες της εβδομάδας: Πολιτική και φουστανέλες

...

Αγγελική Στελλάκη

Μία από τις πολυαναμενόμενες οσκαρικές ταινίες κάνει αυτή την εβδομάδα πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το βαθιά πολιτικό -και ας μη μιλάει για πολιτική- «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς. Κατά τα άλλα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει την πολυσυζητημένη ερμηνεία της Νάταλι Πόρτμαν ως Τζάκι Κένεντι στο «Jackie» του Πάμπλο Λαραΐν. Η εβδομάδα έχει και Μ. Νάιτ Σιάμαλαν με τον Τζέιμς ΜακΆβοϊ να ερμηνεύει έναν χαρακτήρα που πάσχει από διχαστική διαταραχή προσωπικότητας και επιδεικνύει 23 διαφορετικές προσωπικότητες. Στις αίθουσες και η ταινία του Λάσε Χάλστρομ «Ο Καλύτερος Φίλος Μου», η οποία συζητήθηκε με αφορμή ένα βίντεο που φέρεται να έδειχνε την κακομεταχείριση ενός σκύλου. Αλλά η εβδομάδα έχει και… ελληνική φουστανέλα!

Moonlight

(4/5)

Ένα αγόρι μεγαλώνει στο Μαϊάμι. Είναι αφροαμερικανός και ομοφυλόφιλος και καλείται να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί σε έναν κόσμο που δεν ανέχεται τη διαφορετικότητα. Ο Μπάρι Τζένκινς φτιάχνει μια πραγματικά σημαντική ταινία, αφηγούμενος την ιστορία του ήρωά του σαν ένα δράμα σε τρεις πράξεις. Ταυτόχρονα αφηγείται με άκρως κινηματογραφικό τρόπο την ιστορία του, επιλέγοντας το σινεμασκόπ και κάνοντας ονειρική χρήση εικόνων και μουσικής. Με σπουδαίες ερμηνείες (όπως από τον Μαχερσάλα Άλι που είναι υποψήφιος για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου), το Moonlight είναι μία πολιτική ταινία που δεν μιλά για πολιτική.

Σκηνοθεσία: Μπάρι Τζένκινς
Πρωταγωνιστούν: Μαχερσάλα Άλι, Ναόμι Χάρις




Jackie

3,5/5

Μία διαφορετική βιογραφία από τον Πάμπλο Λαραΐν. Ο Τζον Κένεντι πέφτει νεκρός και το ταγέρ της Τζάκι ποτίζεται με αίμα. Η Πρώτη Κυρία δεν έχει χρόνο να θρηνήσει. Στη νεκροφόρα που μεταφέρει τη σορό του συζύγου της, έχοντας στο πλευρό της τον Μπόμπι Κένεντι, η Τζάκι πρέπει να αποφασίσει πώς θέλει ο κόσμος να θυμάται τον Τζον Κένεντι. Η ταινία του Πάμπλο Λαραΐν είναι μία διαφορετική βιογραφία. Σαν κομμάτια παζλ που έχεις συγκεντρώσει από επίκαιρα της εποχής, προσπαθείς να κατανοήσεις ποια ήταν αυτή η γυναίκα. Ο Λαραΐν δεν κάνει μία αγιογραφία ούτε του Τζον Κένεντι, ούτε της Τζάκι. Υπέροχη η Νάταλι Πόρτμαν, μπορεί να κερδίσει το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου -αν δεν της το «κλέψει» η Έμμα Στόουν για το «La La Land».

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Λαραΐν
Πρωταγωνιστούν: Νάταλι Πόρτμαν, Μπίλι Κράνταπ, Πήτερ Σαρσγκάαρντ, Γκέρτα Γκέργουιγκ

Διχασμένος (Split)

(3/5)

Επιστροφή στις καλές ταινίες για τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν (Η Έκτη Αίσθηση, Άφθαρτος) σε ένα θρίλερ με τον Τζέιμς Μακ Άβοι σε δύσκολα ερμηνευτικά μονοπάτια και μια ταινία γεμάτη ένταση που αφηγείται από την αρχή τον μύθο της γέννησης ενός «τέρατος». Ο Τζέιμς Μακ Αβόι στο ρόλο του Κέβιν, ενός νεαρού που πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας με αποτέλεσμα να έχει 23 διαφορετικές και τελείως διακριτές μεταξύ τους προσωπικότητες. Όταν μια από τις 23 προσωπικότητές του κυριαρχεί, απάγει και φυλακίζει σε ένα σκοτεινό, υπόγειο δωμάτιο, τρία νεαρά κορίτσια και τότε, μια 24η, κρυμμένη προσωπικότητα -σχεδόν ζωώδης- ετοιμάζεται να ξεπροβάλλει και έτσι να κλείσει τον κύκλο της παράνοιας.

Σκηνοθεσία: Μ. Νάιτ Σιάμαλαν
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς ΜακΑβόι, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Μπέτι Μπάκλεϊ

O Καλύτερος Φίλος Μου

(2/5)

Οι διαφορετικές ζωές ενός σκύλου και οι επαφές του με τους ανθρώπους σε μία ταινία του Λάσε Χάλστρομ που βρέθηκε κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας ενός βίντεο που φέρεται να δείχνει έναν σκύλο σε κατάσταση άγχους. Σαν ταινία, το Dog’s Purpose είναι ένα εύπεπτο δράμα που σε στιγμές θα συγκινήσει όσους αγαπούν τα ζώα, αν και πρόκεται για μια μάλλον εύκολη συγκίνηση. Οι σκύλοι κλέβουν πάντως την παράσταση από τους ανθρώπους – ηθοποιούς.

Σκηνοθεσία: Λάσε Χάλστρομ
Πρωταγωνιστούν: Ντένις Κουέιντ, Μπριτ Ρόμπερτσον





Resident Evil: Το Τελευταίο Κεφάλαιο

Η ιστορία συνεχίζεται από το σημείο που την είχαμε αφήσει στο τέλος του Resident Evil: Η Τιμωρία. Η ανθρωπότητα πνέει πλέον τα λοίσθια, αφού η Άλις (Μίλα Γιόβοβιτς) προδόθηκε από τον Γουέσκερ (Σον Ρόμπερτς) στην Ουάσιγκτον και οι ορδές των ζόμπι αφάνισαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Η ηρωίδα μας καλείται να επιστρέψει στο Raccoon City, όπου η Umbrella Corporation συγκεντρώνει τις δυνάμεις της για το τελικό χτύπημα. Το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς ταινιών που σίγουρα θα προσελκύσει τους φαν του franchise.

Σκηνοθεσία: Πολ Άντερσον
Πρωταγωνιστούν: Μίλα Γιόβοβιτς, Γουίλιαμ Λέβι, Ίαν Γκλεν

Σιωπηλός Μάρτυρας

(3,5/5)

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος μπαίνει μέσα στην παλαιά φυλακή των Τρικάλων, μιλά με κρατούμενους και φύλακες και αναρωτιέται για την ιστορία και τη μνήμη σε ένα αξιοπρόσεκτο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σε δύο ειδικές προβολές το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο Δαναό.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Silent Witness teaser (H264-web) from Dimitris Koutsiabasakos on Vimeo.




Έξοδος 1826

Ο καπετάνιος Μίχος Φλώρος επιστρέφει στη Σαμαρίνα για να πάρει κι άλλους άντρες και να τους οδηγήσει στο Μεσολόγγι συμπληρώνοντας το ήδη υπάρχον σώμα, στη ντάπια του στρατηγού Μακρή. Έτσι, με τη βοήθεια του προσωπικού του φίλου Ηλία Μανάκα κι άλλους 25 άντρες ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι προκειμένου να συναντήσουν στο Μεσολόγγι, τον Ζήση Χατζημάτη και τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους. Στις 31 Μαρτίου του 1826 ξεκινά η δύσκολη πορεία τους, μέσα από τα βουνά. Την ίδια ώρα, οι γυναίκες στο χωριό προσπαθούν να μάθουν από την Ελένη Φλώρου, την πραγματική αιτία της ξαφνικής φυγής των αντρών τους. Ο Ιμπραήμ πασάς και ο Τούρκος Φρούραρχος της Άρτας Νιχάτ Σερβάν ετοιμάζουν την τελική επίθεση στο Μεσολόγγι.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
Πρωταγωνιστούν: Λεωνίδας Κακούρης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Μαρία Ανδρούτσου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024