Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είκοσι ταινίες για το 2017

Είκοσι ταινίες για το 2017

...

Αγγελική Στελλάκη

Επιστροφές διάσημων σκηνοθετών (Κρίστοφερ Νόλαν, Πολ Τόμας Άντερσον, Μάρτιν Σκορσέζε), μεγάλα μπλοκμπάστερ (Star Wars: Επεισόδιο VIII), σίκουελ (Blade Runner 2049, Kingsman: The Golden Circle) και ταινίες με σούπερ ήρωες θα μας καθηλώσουν το 2017 μπροστά στη μεγάλη οθόνη.

Το in.gr επέλεξε 20 από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς που έρχεται.

Star Wars: Επεισόδιο VIII

Το 2017 επιστρέφουμε στην κανονική ροή της σειράς ταινιών του Star Wars με το Επεισόδιο 8, στο οποίο αναμένεται να μάθουμε περισσότερα για τον Λουκ (Μαρκ Χάμιλ), τη Ρέι και τον Φιν, αλλά και για τον Κάιλο Ρεν. Αν κρίνουμε από το «Empire Strikes Back» δεν αποκλείεται να δούμε αποκαλύψεις στο σίκουελ της ταινίας «Η Δύναμη Ξυπνάει», με τον Ράιαν Τζόνσον (Looper) να διαδέχεται τον Τζ. Τζ. Άμπραμς στη σκηνοθεσία. Μετά τον θάνατο της Κάρι Φίσερ μάθαμε ότι η πριγκίπισσα Λέια αναλαμβάνει μεγαλύτερο ρόλο στο Επεισόδιο VIII, οπότε η ταινία αναμένεται να μην αφήσει κανέναν φαν του Star Wars ασυγκίνητο.

Νυκτόβια Πλάσματα (5 Ιανουρίου)

Η δεύτερη ταινία του Τομ Φορντ (μετά το «Ένας Άνδρας Μόνος») είναι ένα θρίλερ μυστηρίου που αφηγείται την ιστορία μίας γυναίκας που λαμβάνει το προσχέδιο του μυθιστορήματος του πρώην συζύγου της. Το βιβλίο αφηγείται ένα βίαιο έγκλημα και η Σούζαν έχει την αίσθηση ότι μέσα σε αυτό κρύβεται ένα μήνυμα για εκείνη. Ο γνωστός σχεδιαστής/ σκηνοθέτης Φορντ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα μυθιστόρημα του Όστιν Ράιτ με πρωταγωνίστρια την Έιμι Άνταμς. Μετά την εντυπωσιακή πορεία της ταινίας στη Βενετία, αναμένεται να τη δούμε και στις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Jackie (5 Ιανουαρίου)

Στο Jackie του Πάμπλο Λαραΐν η Νάταλι Πόρτμαν ερμηνεύει την Τζάκι Κένεντι τις ημέρες μετά τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, ενώ η πρώην Πρώτη Κυρία προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το όνομα του συζύγου της παρ’ όλο που ο κόσμος γύρω της καταρρέει. Πρόκειται για μία διαφορετική βιογραφία, ενώ το όνομα της Νάταλι Πόρτμαν συζητείται ήδη για Όσκαρ ερμηνείας.

Σιωπή (5 Ιανουαρίου)

Η ταινία την οποία ο Μάρτιν Σκορσέζε ήθελε εδώ και 28 χρόνια να μεταφέρει στο σινεμά λαμβάνει χώρα τον 17ο αιώνα, την εποχή των άγριων διώξεων των χριστιανών στην Ιαπωνία. Ήρωας ο πατέρας Ροντρίγκεζ (Άντριου Γκάρφιλντ), Πορτογάλος ιησουίτης, ο οποίος ταξιδεύει με έναν ακόμη ιερέα στην Ιαπωνία, προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως ο μέντοράς του έχει απαρνηθεί την πίστη του.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας (16 Μαρτίου)

Το εάν η Disney θα κάνει και πάλι τα κινηματογραφικά «μαγικά» της, αναμένεται να αποδειχθεί με την Πεντάμορφη και το Τέρας, live action μεταφορά της γνωστής ταινίας animation. Την Πεντάμορφη ερμηνεύει η Έμμα Γουότσον, το τέρας ο γνωστός από το Downton Abbey Νταν Στίβενς, ενώ βλέπουμε (ή ακούμε) τους: Ίαν ΜακΚέλεν, Έμμα Τόμσον, Κέβιν Κλάιν, Στάνλεϊ Τούτσι, Γιούαν Μακ Γκρέγκορ.

Δουνκέρκη (24 Ιουλίου)

Πολεμικό δράμα είναι η πρώτη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν μετά το Interstellar. Η ταινία αφηγείται το λεγόμενο «θαύμα της Δουνκέρκης», δηλαδή την απομάκρυνση από το λιμάνι της Δουνκέρκης εκατοντάδων χιλιάδων γάλλων και βρετανών στρατιωτών, οι οποίοι ήταν περικυκλωμένοι από τα ναζιστικά στρατεύματα. Στην ταινία του Νόλαν πρωταγωνιστούν ο Τομ Χάρντι, ο Κίλιαν Μέρφι, ο Μαρκ Ράιλανς και ο Κένεθ Μπράνα.

Blade Runner 2049

Χάρισον Φορντ και Ράιαν Γκόσλινγκ; Σε ταινία του Ντενί Βιλνέβ (Arrival); Το σίκουελ του Blade Runner ίσως να είναι αυτό που περιμένουμε περισσότερο από όλα μέσα στο 2017. Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται μερικές δεκαετίες μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Ο Γκόσλινγκ ερμηνεύει τον αστυνόμο Κ, ο οποίος φέρνει στο φως ένα μυστικό που έχει τη δυνατότητα να βυθίσει στο χάος την κοινωνία. Η ανακάλυψή του τον οδηγεί σε ένα ταξίδι για να βρει τον Ρικ Ντεκάρτ (Χάρισον Φορντ), ο οποίος αγνοείται εδώ και 30 χρόνια. Οι πρώτες εικόνες μάς έχουν ήδη εντυπωσιάσει.

Alien: Covenant

Ανήμερα τα Χριστούγεννα έκανε την πρεμιέρα του το πρώτο τρέιλερ του «Alien: Covenant» του Ρίντλεϊ Σκοτ. Το Covenant αρχίζει εκεί που σταμάτησε το Prometheus και πιστεύεται ότι θα οδηγήσει στα γεγονότα του πρώτου Alien. Εκτός από τον Μάικλ Φασμπέντερ και την Νούμι Ράπας, στην ταινία πρωταγωνιστεί η Κάθριν Γουότερστον και ο Μπίλι Κράνταπ.


Justice League

Αφού δούμε στη μεγάλη οθόνη τις περιπέτειες της Wonder Woman (τον Ιούνιο), η Γκαλ Γκαντό που ερμηνεύει την αμαζόνα πριγκίπισσα θα ενώσει τις δυνάμεις της με τους άλλους υπερήρωες της DC: Batman, Superman, Aquaman και Flash. Την ταινία σκηνοθετεί ο Ζακ Σνάιντερ που δεν τα κατάφερε και πολύ καλά με το Batman v. Superman. Το Justice League έχει, όμως, σκοπό να είναι πιο φωτεινό και -ας το παραδεχτούμε- ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια ταινία όπου Μπάτμαν και Σούπερμαν πολεμούν πλάι πλάι για τη σωτηρία του πλανήτη;

Spider – Man: Homecoming

Αφού έκανε «επίσημη πρώτη» στο Captain America: Civil War, ο Τομ Χόλαντ αποκτά τη δική του ταινία Spider-Man. Ο Σπάιντι πηγαίνει ακόμα σχολείο και ευτυχώς έχει ήδη αποκτήσει τις υπερδυνάμεις του. Το πρώτο τρέιλερ δείχνει ότι η ταινία διαθέτει χιούμορ και περιπέτεια. Κάτι περισσότερο: διαθέτει και μια cameo εμφάνιση από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, καθώς και την υπογραφή όχι μόνο της Sony, αλλά και της Marvel. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η Marvel μάς ετοιμάζει και την επιστροφή των Guardians of the Galaxy.

The Snowman (Οκτώβριος 2017 στις ΗΠΑ)

Το μυθιστόρημα του Τζο Νέσμπο, «Χιονάνθρωπος» μεταφέρει στο σινεμά ο Τόμας Άλφρεντσον (του σουηδικού «Άσε το Κακό Να Μπει» και του εξαιρετικού «Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι»), με τον Μάικλ Φασμπέντερ να ερμηνεύει τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. Εάν η ταινία αυτή οδηγήσει σε franchise θα το μάθουμε σύντομα μετά την προβολή της στις αίθουσες (στις ΗΠΑ αναμένεται τον Οκτώβριο του 2017). Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε, επίσης, τους Τόμπι Τζόουνς, Βαλ Κίλμερ, Κλοέ Σεβινί, Τζ. Κ. Σίμονς, Σαρλότ Γκενσμπούρ.

Downsizing (Δεκέμβριος 2017 στις ΗΠΑ)

O Αλεξάντερ Πέιν επιστρέφει με καινούρια ταινία και συγκεκριμένα με μία κοινωνική σάτιρα για έναν άνδρα που αποφασίζει ότι η ζωή του θα είναι πολύ καλύτερη εάν καταφέρει να συρρικνωθεί. Με ένα εξαιρετικό καστ (Ματ Ντέιμον, Κρίστεν Γουίγκ, Κρίστοφ Βαλτς, Τζέισον Σουντέικις, Άλεκ Μπάλντουιν), η επιστροφή του ελληνικής καταγωγής Πέιν στη μεγάλη οθόνη δεν αποκλείεται να συνοδευτεί από υποψηφιότητες στα Όσκαρ του 2018.

Mary Magdalene

Ρούνι Μάρα και Γιοακίν Φοίνιξ σε θρησκευτική ταινία; Ο σκηνοθέτης του πρόσφατου «Lion» σκηνοθετεί την ιστορία της Μαρίας της Μαγδαληνής, ρόλο που ερμηνεύει η Ρούνι Μάρα, με τον Φοίνιξ σε ρόλο… Ιησού και τον Τσιγουέτελ Ετζίοφορ σε ρόλο αποστόλου Πέτρου. Σίγουρα αντισυμβατική και πολυαναμενόμενη.


Annihilation

Η τριλογία του Τζεφ Βάντερμιερ δεν είναι άλλη μία εσχατολογική περιπέτεια. Βαθιά φιλοσοφικό, με στοιχεία που μοιάζουν βγαλμένα από το σινεμά του Κιούμπρικ ή του Ταρκόφσκι (δεν είναι τυχαίες οι αναλογίες με το Stalker), ο «Αφανισμός» -το πρώτο βιβλίο της τριλογίας- αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας επιστημόνων που πηγαίνουν στην μυστηριώδη Περιοχή Χ, θέλοντας να αποκαλύψουν τα μυστικά της. Μετά την επιτυχία του «Ex Machina» ο Άλεξ Γκάρλαντ επιστρέφει με sci-fi, ενώ το καστ περιλαμβάνει τη Νάταλι Πόρτμαν και την Τζένιφερ Τζέισον Λι.


Battle of the Sexes

Αληθινή ιστορία που «μυρίζει» Όσκαρ. Στο Battle of the Sexes παρακολουθούμε έναν αγώνα τένις μεταξύ της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Μπίλι Τζιν Κινγκ και του Μπόμπι Ριγκς. Στιβ Καρέλ και Έμα Στόουν αναλαμβάνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ στην ταινία βλέπουμε και την Ελίζαμπεθ Σου.


Based on a True Story

Άλλη μια μεγάλη κινηματογραφική επιστροφή είναι αυτή του Ρομάν Πολάνκσι. Η νέα του ταινία σε σενάριο του ίδιου του Πολάνσκι και του Ολιβιέ Ασάγιας, αφηγείται την ιστορία μιας συγγραφέως που βιώνει μια δύσκολη περίοδο στην ζωή της όταν -μετά την κυκλοφορία του τελευταίου της βιβλίου- έρχεται αντιμέτωπη με έναν εμμονικό θαυμαστή. Εμμανουέλ Σενιέ και Έβα Γκριν πρωταγωνιστούν.

The Killing of a Sacred Deer

O Κόλιν Φάρελ συνεργάζεται ξανά με τον Γιώργο Λάνθιμο, σε σενάριο Λάνθιμου – Φιλίππου. Ο Φάρελ ερμηνεύει έναν χειρούργο που πείθεται από ένα παιδί στην εφηβεία να ασχοληθεί με τη δυσλειτουργική οικογένειά του. Η κατάσταση, όμως, βγαίνει εκτός ελέγχου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν, επίσης, η Νικόλ Κίντμαν και η Αλίσια Σιλβερστόουν.


T2 (10 Μαρτίου 2017 στις ΗΠΑ)

Είκοσι ένα χρόνια μετά, η παρέα του Trainspotting επιστρέφει. Ο Ντάνι Μπόιλ σκηνοθετεί και πάλι, ενώ Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Κέλι ΜακΝτόναλντ, Ρόμπερτ Καρλάιλ και Τζόνι Λι Μίλερ επιστρέφουν στους ρόλους τους και μας ζητούν να «διαλέξουμε ζωή».


Kingsman: The Golden Circle (6 Οκτωβρίου 2017 στις ΗΠΑ)

Το πρώτο το λατρέψαμε και το δεύτερο επιστρέφει ακόμα πιο φιλόδοξο: Κόλιν Φερθ και Τάρον Έγκερτον επαναλαμβάνουν τους ρόλους που ερμήνευσαν στο πρώτο Kingsman, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Τσάνινγκ Τάτουμ, Τζεφ Μπρίτζες, Τζούλιαν Μουρ, Πέντρο Πασκάλ, Χάλε Μπέρι. Ο Μάθιου Βον και πάλι στην καρέκλα του σκηνοθέτη.


Άτιτλο πρότζεκτ του Πολ Τόμας Άντερσον

Η προηγούμενη συνεργασία τους οδήγησε σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της δεκαετίας (ο λόγος για το Θα Χυθεί Αίμα), επομένως και η νέα τους ταινία αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Πολ Τόμας Άντερσον σκηνοθετεί τον Ντάνιελ Ντέι Λούις σε δραματική ταινία που λαμβάνει χώρα στον κόσμο της μόδας, στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1950.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024