Ισπανία και Αυστρία μια ανάσα απο το Μουντιάλ, ενώ η Τουρκία πάει στα μπαράζ
Βλέπει πρόκριση στο Μουντιάλ η Ισπανία που νίκησε 4-0 στη Γεωργία, όπως και η Αυστρία που πήρε διπλό στην Κύπρο (0-2). Η Τουρκία με το 2-0 επί της Βουλγαρίας μπήκε στα μπαράζ.
Ξεκαθάρισε το τοπίο στον 5ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Ισπανία να κάνει… περίπατο κόντρα στην Γεωργία (4-0) και να είναι με το ένα πόδι στην τελική φάση του Μουντιάλ.
Ο Ογιαρθάμπαλ άνοιξε το σκορ (11′) με τον Ρουίθ να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Θουμπιμέντι και να διπλασιάζει το προβάδισμα της ομάδας του Ντε Λα Φουέντε, στο 22ο λεπτό. Ο Φεράν Τόρες με κοντινή προβολή έκανε το 3-0 (34′) για τη Φούρια Ρόχα, ενώ στο 63′ και πάλι ο Ογιαρθάμπαλ σκόραρε για το τελικό 4-0.
Στο άλλο ματς του ομίλου, η Τουρκία μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Βουλγαρίας, θα είναι στα μπαράζ, εκτός και αν νικήσει την Ισπανία με διαφορά επτά τερμάτων στο μεταξύ τους ματς της τελευταίας αγωνιστικής και έτσι πάρουν το απευθείας εισιτήριο.
Στον 8ο όμιλο, η Αυστρία επικράτησε 2-0 στην Κύπρο και έκανε ακόμη ένα βήμα για την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ 2026. Στο 18ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι και ο Αρναούτοβιτς ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα ανοίγοντας το σκορ για τη χώρα του, ενώ στο 56ο λεπτό πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το τελικό 2-0.
O ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 65-80 στο τέλος της τρίτης περιόδου, όπως το Μαρούσι επέστρεψε στο ματς με τον τρομερό Κινγκ, όμως ο Δικέφαλος του Βορρά επιβλήθηκε τελικά με 97-87 στο ματς της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα οδήγησαν σε αναβολή τoυ αγώνα Βαλένθια – Σαραγόσα, με τις «νυχτερίδες» να έρχονται ξεκούραστες στο ΣΕΦ για το ματς με τον Ολυμπιακό.