Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και κατά πάσα πιθανότητα, ήδη μετράτε παγωτά, αν όχι μπάνια! Το παγωτό πρόκειται για μια από τις καλύτερες καλοκαιρινές απολαύσεις, που δροσίζει μικρούς και μεγάλους ενώ με μερικές απλές αλλαγές μπορεί να γίνει υγιεινό και πρωτεϊνικό.

Παρακάτω ακολουθεί μια εύκολη και απλή συνταγή για να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτεϊνικό παγωτό από την άνεση του σπιτιού, χρησιμοποιώντας παγωτομηχανή.

Πρωτεϊνικό παγωτό cookies and cream

Υλικά για 5 μερίδες 

  • 450γρ. γάλα
  • 4 κρόκους αυγών
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 1 δόση βανίλια
  • 230γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3-4 scoop πρωτεΐνης

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτύπα τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.

Ζέστανε το γάλα (μην το αφήσεις να κάψει) και πρόσθεσε το μείγμα με τους κρόκους αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς.

Βάλε το νέο μείγμα σε σιγανή φωτιά να δέσει, ανακατεύοντας προσεχτικά, χωρίς όμως να το αφήσεις να βράσεις για να μην κόψει.

Βγάλε την κρέμα από τη φωτιά μόλις πήξει και άφησέ την να κρυώσει.

Μόλις η κρέμα κρυώσει, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και την πρωτεΐνη, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Μετά βάλε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Σέρβιρε το παγωτό χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγωτού σε χωνάκι ή σε μπολ. Μπορείς να γαρνίρεις με κομματάκια μπισκότου ή μαύρης σοκολάτας, φρούτα ή ξηρούς καρπούς.