Κασσελάκης: Στις Βρυξέλλες για τις εργασίες της Συνόδου του Renew Europe
Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στις Βρυξέλλες συμμετέχοντας στις εργασίες της Συνόδου του Renew Europe
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου του Renew Europe, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Κατά τις συζητήσεις που είχε με ευρωπαίους συνομιλητές και εκπροσώπους κομμάτων, ο Κασσελάκης έθεσε στο επίκεντρο την ανάγκη για μια Ευρώπη που στέκεται στο πλευρό των πολιτών και όχι των ισχυρών, με προτεραιότητες τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Τα θέματα που συζήτησε ο Κασσελάκης
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:
- Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που πλήττει την αξιοπιστία της χώρας ως προς τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων.
- Το έγκλημα των Τεμπών, που αποκάλυψε την διάλυση του κράτους δικαίου, την αδιαφορία των κυβερνούντων σε θέματα ασφαλείας πολιτών και την απουσία λογοδοσίας.
- Το σκάνδαλο των υποκλοπών με το Predator, που υπονομεύει ευθέως το κράτος δικαίου και την ίδια τη δημοκρατία.
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Σύνοδο.
Ο Κασσελάκης με την Δανή βουλευτή Stine Bosse.
Ο Πρόεδρος του Κινήματος τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να διασφαλίζει τη δημοκρατία στα κράτη μέλη της, ενισχύοντας τους θεσμούς και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η παρουσία του στη Σύνοδο εντάσσεται στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της διεθνούς παρουσίας του Κινήματος Δημοκρατίας και της διαμόρφωσης συμμαχιών «για μια πιο δίκαιη, ανθρώπινη και δημοκρατική Ευρώπη».
- Η Νέα Υόρκη έχει πλέον το δικό της «Τείχος των Δακρύων» με τα ονόματα 18.457 παιδιών που σκοτώθηκαν στη Γάζα
- Γιατί η ξεκούραση έχει γίνει τόσο δύσκολη σήμερα;
- «Σαγιονάρα» στον πασιφισμό – Ο θρίαμβος Τακαΐτσι, η Ιαπωνία του μιλιταρισμού και το μήνυμα στην Κίνα
- Το δίκτυο εξουσίας και οι ρόλοι των γυναικών στον αποκρουστικό κόσμο του Έπσταϊν
- Η Χάλι Μπέρι δηλώνει λυπημένη που δεν εμφανίζεται στο «Avengers: Doomsday»
- Η τεχνητή νοημοσύνη πήρε το νυστέρι – Αποτυχημένες επεμβάσεις και λανθασμένα αναγνωρισμένα μέρη του σώματος







