Συνταγή: Σαλάτα με φακές, σταφύλι και φρέσκο δυόσμο
Μια συνταγή δροσερή, καλοκαιρινή και θρεπτική.
Σε όλους μας έχει συμβεί να μας πιάσει πείνα ένα μεσημέρι, αλλά να μην θέλουμε κάτι που να μας βαρύνει πάρα πολύ – ιδιαίτερα τέτοιες ημέρες που οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές και η ζέστη κάνει την καθημερινότητά μας λίγο πιο δύσκολη. Και κάπου εκεί έρχεται η παρακάτω συνταγή, που είναι και δροσερή και χορταστική και θρεπτική.
Σαλάτα με φακές, σταφύλι και φρέσκο δυόσμο. Έτοιμη με λίγα υλικά, μόλις σε 50 λεπτά, καλοκαιρινή και πεντανόστιμη, λειτουργεί και ως ένα πλήρες γεύμα που εκτός από την πείνα σας, φροντίζει και για την υγεία σας.
Τα υλικά
500 γρ. φακές
⅓ ματσάκι (⅓ φλ.) φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
5 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Αλάτι
Λευκό μπαλσάμικο κατά βούληση
70 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. ρώγες φρέσκου σταφυλιού, κομμένες στη μέση
Η διαδικασία
Βράζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν (περίπου 30 λεπτά). Αν θέλουμε να μειώσουμε τον χρόνο, μπορούμε να τις βράσουμε σε χύτρα ταχύτητας για περίπου 7 λεπτά.
Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν (μπορούμε να τις ξεπλύνουμε με κρύο νερό και να τις στραγγίξουμε καλά).
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις φακές και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σταφύλι. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 6-7 λεπτά.
Προσθέτουμε το σταφύλι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
* Πηγή: Vita
- Πορτοκαλί τιμολόγια: Έρχονται οι χρεώσεις ρεύματος ανά ώρα
- Συνταγή: Σπιτικά σπανακοπιτάκια
- Το διπλό μήνυμα Ανδρουλάκη για τα σενάρια συγκυβέρνησης, τα «καρφιά» κατά Τσίπρα και το νέο «άνοιγμα» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑΡ
- Διαφθορά μετρημένη σε δισ.: Από τα βοσκοτόπια του ΟΠΕΚΕΠΕ στα σαλόνια των Βρυξελλών
- Food Authority Recalls Kinder Chocolates Over Hidden Gluten Risk
- Τα οκτώ beauty trends που θα «φορεθούν» πολύ μέσα στις γιορτές


