Συνταγή: Στριφτόνι με πέστο βασιλικού, ντομάτας και αμύγδαλα
Μια συνταγή απλή, γευστική και καλοκαιρινή.
Ωραία η μαγειρική, δημιουργική και χαλαρωτική. Ωστόσο υπάρχουν εκείνες οι μέρες που δεν θιέλουμε να περάσουμε πολύ χρόνο στην κουζίνα, αλλά ούτε και να το κουράσουμε ιδιαίτερα. Και για αυτές τις στιγμές έρχεται η συνταγή που παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή απλή, γευστική και καλοκαιρινή: στριφτόνι με πέστο βασιλικού, ντομάτας και αμύγδαλα.
Εύκολη διαδικασία, με απλά υλικά, που είναι ότι πρέπει μετά τις πρωινές βουτιές στη θάλασσα.
Τα υλικά
500 γρ. στροφτόνι με ντομάτα
2 φρέσκα κρεμμύδια
80 γρ. κάπαρη
80 ml λευκό κρασί
1 κιλό ντοματίνια
100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
80 γρ. ανθότυρο
Για το πέστο
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
2 ματσάκια βασιλικού
αλάτι
πιπέρι
Η διαδικασία
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα ντοματίνια, τον βασιλικό, το ανθότυρο, τη γραβιέρα, τις λιαστές ντομάτες και λίγο σκόρδο.
Χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά και να γίνει σάλτσα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει μαζί με την κάπαρη και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά και ζεσταίνουμε το μείγμα.
Παράλληλα έχουμε βράσει και τα ζυμαρικά μας.
Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά και έχει ζεσταθεί η σάλτσα, ρίχνουμε τα στροφτόνι στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και το πιάτο είναι έτοιμο.
- Ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν
- Πανιώνιος: Δύο οπαδοί κρατούνται σε νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη, τους αφαιρέθηκαν κινητά και διαβατήρια
- ΗΠΑ: Με πιτζάμες και παντόφλες οι επιβάτες στα αεροδρόμια – Viral απάντηση στην οδηγία «ντυθείτε καλύτερα»
- Η σκοτεινή πίεση πίσω από τη Λάτσιο
- Πώς η γήρανση του πληθυσμού επιβαρύνει τα συνταξιοδοτικά συστήματα της Ευρώπης
- Ινδονησία: Πάνω από 900 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Στους 400 ανέρχονται οι αγνοούμενοι
