Οι σειρήνες της αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές στην ανατολική και νότια Ουκρανία, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις κήρυξαν συναγερμό ενόψει επιδρομών της Ρωσίας, ιδίως με drones, κατά τη διάρκεια της νύχτας, προειδοποιώντας τους κατοίκους μέσω Telegram.

Η Ρωσία συνεχίζει να επιτίθεται σε πολλές περιοχές στην Ουκρανία

Έκαναν λόγο για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης στις περιφέρειες Σούμι, Χάρκοβο, Ντνιπροπετρόφσκ και Μικολάιφ, καθώς και στο λιμάνι της Οδησσού, στη Μαύρη Θάλασσα.

Αναφέρθηκαν επίσης σε δράση ρωσικών αεροσκαφών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, με ρίψεις βομβών στις περιφέρειες Ντονέτσκ και Σούμι.

Ισχυρές εκρήξεις στο Σούμι

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στην περιφέρεια Σούμι, που συνορεύει με τη Ρωσία.

Οι αρχές δεν έχουν κάνει λόγο για θύματα ως τώρα.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν είναι σαφές αν οι επιδρομές έχουν εύρος συγκρίσιμο με αυτές που εξαπολύθηκαν τα τρία προηγούμενα βράδια, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ουκρανικές αρχές έκαναν λόγο για χρήση αριθμού drones άνευ προηγουμένου από το ξέσπασμα του πολέμου πριν από τρία και πλέον χρόνια.