Επίσημο: Ο Μπράνκο Κοβάσεβιτς επέστρεψε στον Ολυμπιακό
Ο Μπράνκο Κοβάσεβιτς επέστρεψε στον Ολυμπιακό μετά από πέντε χρόνια για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας βόλεϊ γυναικών.
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την μεγάλη επιστροφή του Μπράνκο Κοβάσεβιτς με την έναρξη διετούς συμβόλαιου συνεργασίας. Ο εμβληματικός προπονητής επιστρέφει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο μετά από πέντε χρόνια και είναι έτοιμος να αναλάβει ξανά το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας βόλεϊ γυναικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην θητεία του Σέρβου προπονητή στον Ολυμπιακό (2015-2020), οι ερυθρόλευκες κατέκτησαν το CEV Challenge Cup, το μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ Γυναικών. Παράλληλα, σε εκείνη την πενταετία η ομάδα είχε κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα αλλά και τέσσερα ευρωπαικά. Στο παρελθόν έχει υπάρξει προπονητής και σε ποικίλες άλλες ομάδες όπως η Περούτζια, Ντιναμό Βουκουρεστίου και Γκαλάτι.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τον Κοβάσεβιτς:
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς. Ο Σέρβος προπονητής (ημ. γέννησης 27/2/1967) επιστρέφει στον σύλλογό μας και αναλαμβάνει και πάλι, πέντε χρόνια μετά, την τεχνική ηγεσία της ομάδας βόλεϊ Γυναικών, με διετές συμβόλαιο συνεργασίας.
Είναι η δεύτερη «θητεία» του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Από το 2015 έως το 2020, κατέκτησε με την ομάδα του Θρύλου, πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα και το CEV Challenge Cup του 2018, το μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ Γυναικών. Μάλιστα, μία σεζόν νωρίτερα (2016-17), ο Σέρβος κόουτς έδωσε το «παρών» σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό με τον Ολυμπιακό.
Μετά την αποχώρησή του από το λιμάνι, ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στη Σερβία, στη Ζελέζνιτσαρ, κατακτώντας ένα Κύπελλο (2021) και ένα Super Cup (2022), ενώ την σεζόν 2024-25, έκατσε στον πάγκο της ρουμανικής Ταργκοβίστε.»
Η δήλωση του Κοβάσεβιτς:
«Χαιρετώ κάθε μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού, χαιρετώ τους φιλάθλους μας. Μια αγκαλιά από μένα! Είμαι πολύ χαρούμενος, διότι μετά από χρόνια, θα είμαστε ξανά μαζί. Είμαι σίγουρος, ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε κάθε στόχο που θα θέσουμε. Είμαι ευγνώμων στη διοίκηση και στο επιτελείο του Ολυμπιακού, διότι θα έχουμε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα τη νέα σεζόν. Στόχος μας οι τίτλοι στην Ελλάδα και είναι σημαντικό, να βάλουμε την ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού ξανά στον ευρωπαϊκό χάρτη. Δουλειά και μόνο δουλειά».
- Ελ Σαλβαδόρ: Στρατιωτικοί θα δικαστούν για τη διαβόητη σφαγή 986 πολιτών στο Ελ Μοσότε
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
