
Μουντιάλ 2030: Πρόταση «βόμβα» για 64 ομάδες!
Η Conmebol πρότεινε το Μουντιάλ του 2030 να γίνει με 64 ομάδες - Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Conmebol, Αλεχάντρο Ντομίνγκες.
Ο πρόεδρος της Conmebol, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, πρότεινε σήμερα (10/4) το Μουντιάλ του 2030 να γίνει με 64 ομάδες, με αφορμή στον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της διοργάνωσης.
Όπως είναι επίσημα γνωστό από τις 11 Δεκεμβρίου 2024, η κορυφαία διοργάνωση θα φιλοξενηθεί σε τρεις ηπείρους, σε Ισπανία, Μαρόκο και Πορτογαλία, με αγώνες επίσης στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη και την Παραγουάη για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση της ιστορίας, θα φιλοξενήσουν αυτό του 2030.
Η πρόταση για τη συμμετοχή 64 ομάδων, έγινε κατά τη διάρκεια του 80ου Συνεδρίου της συνομοσπονδίας. Τον περασμένο μήνα, ένα από τα μέλη του συμβουλίου της FIFA, στο τέλος τηλεδιάσκεψης, είχε θέσει το ενδεχόμενο και η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ανέφερε ότι θα αναλύσει την επέκταση.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο εορτασμός της εκατονταετηρίδας θα είναι κάτι μοναδικό, γιατί 100 χρόνια συμβαίνουν μόνο μία φορά. Και γι’ αυτό προτείνουμε, ΓΙΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, να πραγματοποιηθεί αυτή η επέτειος με 64 ομάδες, σε τρεις ηπείρους ταυτόχρονα. Για να έχουν όλες οι χώρες την ευκαιρία να ζήσουν μια παγκόσμια εμπειρία και να μην υπάρχει κανένας σε αυτόν τον πλανήτη», είπε ο πρόεδρος της Conmebol.
Η επόμενη διοργάνωση του Μουντιάλ, το 2026, στον Καναδά, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά με 48 ομάδες, έναντι 32 στη διοργάνωση του Κατάρ το 2022, ενώ το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα διοργανώσει η Σαουδική Αραβία .
- «Tο μπολάκι με τα κοσμήματα που το έχετε;» – Οι διάλογοι από τη δράση της σπείρας που εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ
- Πάρτι στα αποδυτήρια της Φενέρμπαχτσε και… μπουγέλο στον Γιασικεβίτσιους (vid)
- Υπάρχουν και κερδισμένοι στον πόλεμο στο Ιράν: Εταιρείες και τράπεζες είδαν την κρίση ως ευκαιρία
- «Chios Pass 2026» – «Kythira Pass 2026»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
- Εν αναμονή της απάντησης του Ιράν οι ΗΠΑ – Πάνω από 30 νεκροί στον Λίβανο και ισραηλινές επιδρομές στη Δ. Όχθη
- Σκάνδαλο κατασκοπείας στο αγγλικό ποδόσφαιρο, για… 200.000.000 λόγους!




