Γερμανία: Πρώτη επικοινωνία της ΥΠΕΞ Μπέρμποκ με τον ομόλογό της των ΗΠΑ Ρούμπιο
«Θέλουμε να συνεργαστούμε στενά με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ», διαβεβαίωσε η Αναλένα Μπέρμποκ τον Μάρκο Ρούμπιο, κατά την πρώτη συνδιάλεξή τους, που διήρκεσε περίπου μισή ώρα.
Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Αναλένα Μπέρμποκ συζήτησε χθες Δευτέρα για πρώτη φορά με τον αμερικανό νέο ομόλογό της Μάρκο Ρούμπιο αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες της (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Emilie Madi, επάνω, η Αναλένα Μπέρμποκ).
«Η Ευρώπη θέλει ν’ αναλάβει περισσότερες ευθύνες για την ασφάλειά της», ανέφερε η Μπέρμποκ
«Θέλουμε να συνεργαστούμε στενά με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ», διαβεβαίωσε η υπουργός Εξωτερικών Μπέρμποκ τον ομόλογό της Ρούμπιο, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα των υπηρεσιών της μετά τη συνδιάλεξη, που διήρκεσε περίπου μισή ώρα.
«Η Ευρώπη θέλει ν’ αναλάβει περισσότερες ευθύνες για την ασφάλειά της», τόνισε ακόμη, καθώς η συνδιάλεξη έγινε στο περιθώριο του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Η κυρία Μπέρμποκ συζήτησε ακόμη με τον κ. Ρούμπιο για τη σημασία που δίνει το Βερολίνο στο να παραμείνει ισχυρό το NATO, για τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, για τη νέα κατάσταση στη Συρία, για τη Λωρίδα της Γάζας και ευρύτερα τη Μέση Ανατολή, και για την Κίνα.
Συνάντηση στο Μόναχο
Η πρώτη διά ζώσης συνάντηση των δυο ΥΠΕΞ αναμένεται να γίνει στη σύνοδο του Μονάχου για την ασφάλεια, που θα λάβει χώρα μέσα Φεβρουαρίου.
Οι ΥΠΕΞ άλλων κρατών μελών της ΕΕ, ιδίως της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Ιταλίας, είχαν ήδη επικοινωνήσει με τον νέο ομόλογό τους Ρούμπιο.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο Πολ Ντέινο και η παρεξήγηση στο Instagram – Τρία Όσκαρ έβαλαν στη θέση τους τον Κουέντιν Ταραντίνο
- Κεντρικό ρόλο και αυξημένους πόρους για τις Περιφέρειες θέλει ο Νίκος Χαρδαλιάς
- Χρυσή Αυγή: Καταπέλτης η εισαγγελέας – «Ναζιστικό κόμμα, γνήσιο τέκνο της ιδεολογίας αυτής»
- Πράσινο φως της FDA στην πρώτη οικιακή συσκευή κατά της κατάθλιψης – Πώς λειτουργεί
- Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια νέας κοινωνικής δομής
- Λαμία: Στα δικαστήρια η αγρότισσα που συνελήφθη για βίντεο στο Tik Tok – Τι ισχυρίζεται


