Απίθανα ζευγαρώματα που παραπέμπουν σε δυνάμει τελικούς υπόσχεται το νέο format του Champions League, βάσει της βαθμολογίας, μετά την ολοκλήρωση και της πέμπτης αγωνιστικής.
Όπως είναι γνωστό, το νέο Champions League υιοθετεί το σύστημα που εφαρμόζεται στα μεγάλα τουρνουά τένις με το ταμπλό. Αυτός ο οδηγός θα εφαρμοστεί και στις κληρώσεις. Ετσι η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση (σήμερα είναι η Λίβερπουλ) θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη στη βαθμολογία (σήμερα είναι η Ιντερ) μόνο στον τελικό. Και ούτε καθεξής.
Σύμφωνα με τις σημερινές θέσεις των ομάδων στη βαθμολογία, στα πλέι οφ η Μάντσεστερ Σίτι θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία εκ των Ατλέτικο Μαδρίτης ή Μίλαν κι αν προκριθεί στους 16 θα ζευγαρώσει με μία εκ των Λίβερπουλ ή Ιντερ. Μία εκ των υποψήφιων αντιπάλων της Γιουβέντους στα πλέι οφ, αυτή τη στιγμή είναι η Μπάγερν και ο νικητής του ζευγαριού θα πέσει πάνω σε Μπαρτσελόνα ή Ντόρτμουντ.
Στους «16» μπορεί επίσης να βρεθούν αντιμέτωπες η Ιντερ με τη Μίλαν και η Αρσεναλ με την Αστον Βίλα. Βάσει των σημερινών δεδομένων η μεγάλη σφαγή θα γίνει στα προημιτελικά στο πάνω και στο κάτω μέρος του ταμπλό. Λίβερπουλ, Ιντερ, Μάντσεστερ Σίτι, Ατλέτικο και Μίλαν είναι δυνάμει υποψήφιες αντίπαλες μεταξύ άλλων των Ρεάλ και Αρσεναλ.
Αντίθετα αν η Μπαρτσελόνα περάσει τις Συμπληγάδες των Μπάγερν ή Γιουβέντους θα διασταυρωθεί με μία εκ των Φέγενορντ, Μπριζ, Μπρεστ, Λιλ, Αταλάντα ή Λεβερκούζεν.
Το ταμπλό με τα τωρινά δεδομένα στο Champions League:
Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αρης ψήφισαν τον διοικητικό απολογισμό, όμως η ΑΕΚ προτίμησε την απομόνωση. Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι η διαιτησία είναι θέμα Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου
LIVE: ΟΦΗ – Πανσερραϊκός. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΟΦΗ – Πανσερραϊκός για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 2.
Η Καλαμάτα πήρε το διπλό, επικρατώντας 2-0 του Αιγάλεω για την 14η αγωνιστική του Β’ ομίλου της Super League 2 και έτσι πανηγύρισε την έβδομη σερί νίκη της. Νίκη και για τη Μαρκό με 2-0 στη Σύρο, όπως και για την Καβάλα κόντρα στον ΠΑΟΚ Β' (2-0).