Τη δεύτερη νίκη του πέτυχε ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή στην Handball Premier, με τους Ερυθρόλευκους να επικρατούν με 33-29 του Διομήδη Άργους στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης και να κάνουν το «2/2» στο πρωτάθλημα, μετά και τη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στον ΠΑΟΚ.
Στο τρίτο ματς της σεζόν 2024-25 και δεύτερο στο πρωτάθλημα, οι Πειραιώτες συνέχισαν τις πολύ καλές εμφανίσεις, κυριάρχησαν κόντρα στο Διομήδη και έφτασαν σε μία άνετη εντός έδρας επικράτηση.
Πιο αναλυτικά, ο Ολυμπιακός «μπήκε» νωθρά στο ματς και βρέθηκε πίσω με 5-3 και 6-4, αλλά σταδιακά, ανέβασε «στροφές» και έκανε την ανατροπή (7-6), με τον Παπάζογλου στην κόντρα, στο 10:18. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους και έφτασαν στο +4 (11-7), με φοβερό γκολ του Σάββα, στο 15:36, με τον Μιχαηλίδη να «γράφει» το 13-9, στο 18ο λεπτό.
Ο Πασσιάς ήταν αυτός που έδωσε «αέρα» πέντε τερμάτων (14-9) στους Ερυθρόλευκους, με τη συμπλήρωση 21 λεπτών, ενώ ο Παπαβασίλης «χτύπησε» στην κόντρα, στο 22:53, για το 16-10. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το +6 (18-12), με τον Τζηρά, στο 25:56, αλλά στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι, με 4-0 σερί, μείωσαν στα δύο γκολ, για το 18-16 του ημιχρόνου.
Στο ξεκίνημα (35:30) του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο +6 (22-16), με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζηρά, με τον Βέγιν να ανεβάζει τη διαφορά στο +7 (27-20), με ωραίο γκολ, στο 40:10. Το προβάδισμα των πρωταθλητών «άνοιξε» ακόμη περισσότερο, με τον Βίντα να σκοράρει, για το +9 (30-21), στο 45ο λεπτό, αλλά ο Διομήδης μείωσε σε 31-24. Ο Σάββας «ξεκόλλησε» τον Ολυμπιακό επιθετικά, αφού «έγραψε» το 32-24 (54:12) και το 33-25 (54:50), με τους φιλοξενούμενους να αντιδρούν και να μειώνουν για τελικό 33-29 στην Ηλιούπολη.
Δηλώσεις:
Δημήτρης Τζηράς: «Σίγουρα, μπορούσαμε να κερδίσουμε με αρκετά περισσότερα γκολ. Η διαφορά είχε πάει και στα εννιά τέρματα. Πρέπει να μην χαλαρώνουμε και να κρατάμε τον ίδιο υψηλό ρυθμό. Είναι μια νίκη, μια σημαντική νίκη, η τρίτη στη σειρά. Τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Όπως σε όλα τα αθλήματα, έτσι κι εμείς, θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε σε όσες διοργανώσεις συμμετάσχουμε. Θέλουμε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, έχουμε πάρει και το Super Cup, ενώ έχουμε υψηλές βλέψεις και στην Ευρώπη».
Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος όλων των παιχνιδιών της 24ης αγωνιστικής - Η θέση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο πέρασε η Σερβία μετά τη νίκη της κόντρα στην Ιταλία με 17-13. Στον μικρό τελικό οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα στην μάχη για το χάλκινο μετάλλιο.
Ο δήμαρχος της Νάπολι Γκαετάνο Μανφρέντι δήλωσε ότι «η τιμητική υπηκοότητα για τον πρόεδρο είναι μια ισχυρή βούληση που έχουμε και θα την υλοποιήσουμε σύντομα»