ΠΑΣΟΚ: Αυτοί είναι οι όροι του ντιμπέιτ
Ερωτήσεις από δημοσιογράφους αλλά και ερωτήσεις μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ προβλέπει η συμφωνία για το ντιμπέιτ
Στους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ της 24ης Σεπτεμβρίου από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, συμφώνησαν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ.
Η συζήτηση θα κινηθεί σε έξι θεματικές ενότητες και προβλέπονται ερωτήσεις από δημοσιογράφους και ερωτήσεις μεταξύ των υποψηφίων.
Ειδικότερα αποφασίστηκε η συζήτηση να κινηθεί στις εξής θεματικές ενότητες:
1)Οικονομία ανάπτυξη
2)Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό
3)Εξωτερική πολιτική, άμυνα, ΕΕ
4)Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση
5)Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση
6)ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα
Σε κάθε θεματική ενότητα οι δημοσιογράφοι ρωτούν εντός 30 δευτερολέπτων και κάθε υποψήφιος-α πρέπει να απαντήσει εντός 90 δευτερολέπτων.
Κάθε υποψήφιος-α έχει το δικαίωμα πέντε φορές στη διάρκεια του ντιμπέιτ να απευθύνει ερώτηση/τοποθέτηση/σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιο-α του και σε διαφορετική θεματική ενότητα.
Το ντιμπέιτ θα κλείσει με τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων κάθε υποψηφίου
Η διαλογική συζήτηση θα διαρθρωθεί ως εξής: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση/ 30 δευτερόλεπτα απάντηση/ 30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση/ 30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση.
Οι υποψήφιοι θα κάθονται αλφαβητικά και θα παίρνουν τον λόγο διαδοχικά.
Το ντιμπέιτ θα κλείσει με τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων κάθε υποψηφίου.
Στους δυο δημοσιογράφους δίνεται η δυνατότητα συνολικά 6 follow up ερωτήσεων, που πρέπει όμως να υποβληθούν σε διαφορετικό υποψήφιο-α (ερώτηση follow up:15 δευτερόλεπτα / απάντηση follow up: 30 δευτερόλεπτα).
Τις προηγούμενες ημέρες εκφράστηκαν διαφωνίες σε σχέση με τους όρους του διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων αλλά τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή.
Η προεκλογική εκστρατεία στο κόμμα της αντιπολίτευσης συνεχίζεται με περιοδείες και τοπικές εκδηλώσεις για τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου.
- ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Ζητήσαμε την αναβολή του αγώνα με τον Άρη ως φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου μας»
- Τερματισμό του πολέμου ΗΠΑ – Ισραήλ – Ιράν ζητεί ο Μερτς – «Δεν ωφελεί κανέναν και προκαλεί ζημιά σε πολλούς»
- Σούδα: Δίωξη για κατασκοπεία στον 58χρονο Πολωνό – Τη Δευτέρα η απολογία του
- Τραμπ: Πιθανό να βοηθά λίγο ο Πούτιν το Ιράν – Και εκείνος πιστεύει πιθανόν πως βοηθάμε την Ουκρανία
- Βαθμολογία UEFA: Η 10η θέση που δεν είναι όνειρο και τι σημαίνει
- Νέα απάτη phishing, με SMS που προσποιείται τον ΕΦΚΑ – Οδηγίες προστασίας



