Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Σοβαρά προβλήματα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
Σοβαρά προβλήματα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος
Σοβαρά προβλήματα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος. O πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει «ο κλιματισμός σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, δεν λειτουργεί, δεν αποδίδει σε πολλά τμήματα».
Ακόμη, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι στο γυάλινο τούνελ που συνδέει τα δύο κεντρικά κτίρια, σημειώνονται ακραίες θερμοκρασίες. Προσθέτει δε ότι αυτό το σημείο είναι επικίνδυνο γιατί από εκεί μεταφέρονται οι ασθενείς μετά το χειρουργείο τους.
«Προχειροδουλειές»
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως έγιναν μεν κάποιες παρεμβάσεις, τις οποίες χαρακτηρίζει ως προχειροδουλειές. «Υπάρχουν όμως τμήματα που βράζουν.», πρόσθεσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες από ασθενείς και προσωπικό ότι «Τα εξωτερικά ιατρεία που εξετάζονται ασθενείς και γίνονται αιμοληψίες, κυριολεκτικά, βράζουν».
Συνεχίζει, δε, λέγοντας πως ασθενείς και προσωπικό προσπαθούν να αντέξουν τη ζέστη με ανεμιστήρες. Τονίζει δε «Αυτό όμως που είναι αδιανόητο είναι αυτό που συμβαίνει στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα».

«Προσπαθούν να ψύξουν το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα με ανεμιστήρες»
Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως το χειρότερο από όλα είναι αυτό που συμβαίνει στο χώρο που είναι εγκατεστημένο το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα. Αναφέρει, συγκεκριμένα, πως «Αν και θα πρέπει να λειτουργεί σε θερμοκρασίες έως 23 βαθμούς, ο χώρος που είναι εγκατεστημένο φθάνει τους 30 βαθμούς».
Συμπληρώνει δε πως «Υπάρχει κίνδυνος βλαβών που είναι αρκετά ακριβές η αποκατάστασή τους. Φυσικά σε περίπτωση βλάβης θα υπάρχουν ακυρώσεις και σε ραντεβού. Προσπαθούν να ψύξουν το μηχάνημα με ανεμιστήρες».
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κλείνει την τοποθέτηση του λέγοντας πως «Θα πρέπει άμεσα να παρέμβει ο Υπουργός Υγείας να επιλυθούν τα εν λόγω προβλήματα. Ο διοικητής δεν μπορεί.
- Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση κατά της διαφθοράς στα Τίρανα
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
- Στο στόχαστρο η Binance για λειτουργία ύποπτων λογαριασμών
- Γιατί οι επενδυτές ποντάρουν στην πυρηνική σύντηξη ενώ παραμένει ακατόρθωτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442