
Tζένγκο και Καραλής προκρίθηκαν στους τελικούς του Ευρωπαϊκού της Ρώμης
Ρίχνοντας μόνο μια βολή, στα 60,48 μέτρα, η Ελίνα Τζένγκο πέρασε στον αυριανό (11/6) τελικό του ακοντισμού – Στο τελικό του επί κοντώ προκρίθηκε ο Εμμανουήλ Καραλής
Η Ελίνα Τζένγκο έδειξε από νωρίς τις… διαθέσεις της και προκρίθηκε με άνεση στον τελικό (11/6, 22:36) του ακοντισμού, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Ρώμη. Στην πρώτη της προσπάθεια, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έστειλε το ακόντιο στα 60 μέτρα και 48 εκατοστά, «αγγίζοντας» το όριο πρόκρισης που ήταν 60.50 μέτρα.
Ακόμα ένας τελικός για τον ελληνικό στίβο, αφού ο Εμμανουήλ Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ (12/6, 21:20). Ο 25χρονος Έλληνας επικοντιστής, ο οποίος εφέτος έχει υπερβεί τα 5 μέτρα και 85 εκατοστά, αγωνίσθηκε στον πρώτο προκριματικό όμιλο του αγωνίσματος και αφού «λαχτάρισε» στα 5.45 μέτρα με δύο αποτυχημένες προσπάθειες, υπερέβη το συγκεκριμένο ύψος και απέκτησε δικαίωμα να συνεχίσει.
Στη συνέχεια, ο Καραλής πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία τα 5.60μ. στην πρώτη προσπάθεια και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό, αφού σ’ αυτό το ύψος συμπληρώθηκαν οι 13 αθλητές, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια.
Αναλυτικά
Αρμάντ Ντουπλάντις (Σουηδία)
Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα)
Ολεγκ Τσέρνιγκελ (Γερμανία)
Ερσού Σασμά (Τουρκία)
Ματέϊ Σκέρμπα (Τσεχία)
Μπαπτίστ Τιερί (Γαλλία)
Τόρμπεν Μπλεχ (Γερμανία)
Μπεν Μπρέντερς (Βέλγιο)
Ντέϊβιντ Χόλι (Τσεχία)
Ρομπέν Εμίγκ (Γαλλία)
Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία)
Μενο Φλουν (Ολλανδία)
Τιμπό Κολέ (Γαλλία)
- Βραζιλία: Σχεδόν 200 τουρίστες επισκέφθηκαν φαβέλα για το ηλιοβασίλεμα και έπεσαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών
- Τουρκία: Πόζαρε με τη σημαία του ψευδοκράτους η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο του ΟΗΕ
- Αϊτή: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών από πολυεθνική δύναμη που θα έπρεπε να τα προστατεύει
- Ουκρανία: Για κλιμάκωση των επιθέσεων και επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα



