Πιερία: Ζημιές σε καλλιέγειες από την κακοκαιρία – Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην περιοχή
Ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες
Εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές και σε καλλιέργειες προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024 την περιοχή της Πιερίας και ειδικότερα το βόρειο τμήμα του Δήμου Δίου-Ολύμπου.
Τις πληγείσες περιοχές στις δημοτικές κοινότητες Αγίου Σπυρίδωνα, Βροντούς και Κονταριώτισσας, του Δήμου Δίου-Ολύμπου, θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταγράψει τις καταστροφές στις καλλιέργειες που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία.
Το σχέδιο προβλέπει οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής, τον εντοπισμό των καλλιεργειών, οι οποίες υπέστησαν ζημίες και τον σχεδιασμό του εκτιμητικού έργου, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε η μετάβαση των συνεργείων του Οργανισμού, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ΔΑΟΚ της αντιπεριφέρειας Πιερίας, για την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής, τον εντοπισμό των καλλιεργειών, οι οποίες υπέστησαν ζημίες και τον σχεδιασμό του εκτιμητικού έργου, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
- Ασύλληπτο συμβόλαιο στον Μπράιαντ: Η Χάποελ Τελ Αβίβ προσφέρει 5 εκατ. ευρώ για να ανανεώσει
- Ακόμα δεν βρήκε «αυτό που θέλουν οι γυναίκες»: Ο Μελ Γκίμπσον και η Ρόζαλιντ Ρος χώρισαν
- Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Ελένης Παπαδοπούλου: «Την έβριζε χυδαία» – Τι έλεγε ο γιος στο «Τούνελ»
- Η Microsoft αναζητά νέα ζωή μετά το ειδύλλιο με την OpenaAI
- Δήμος Πειραιά: Σε λειτουργία θερμαινόμενος χώρος για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες
- Στα λευκά η Εύβοια – Σε ποια χωριά χιονίζει (φωτογραφίες και βίντεο)




