Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχέδια βελτίωσης: Διευκόλυνση χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων

Σχέδια βελτίωσης: Διευκόλυνση χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων

Εγκύκλιος του ΥπΑΑΤ με οδηγίες για τους δικαιούχους των σχεδίων βελτίωσης

Με τη χρήση τραπεζικού δανείου μπορούν να χρηματοδοτήσουν μέρος ή το σύνολο της υλοποίησης του εγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου οι δικαιούχοι των σχεδίων βελτίωσης (δράσης 4.1.5 του υπομέτρου 4.1 του ΠΑΑ 2014 – 2020).

Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥπΑΑΤ για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου της δράσης 4.1.5, είναι δυνατή η κατάρτιση πρόσθετης πράξης δανειακής σύμβασης μεταξύ δικαιούχου και χρηματοπιστωτικού ιδρύματος  (μέλους του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ), στην οποία ορίζεται ο τραπεζικός λογαριασμός του δικαιούχου και συμφωνείται ότι ο παραπάνω λογαριασμός είναι αποκλειστικά αυτός στον οποίο πιστώνεται η δημόσια οικονομική στήριξη κατά περίπτωση και δεν μπορεί να μεταβληθεί χωρίς τη συναίνεση της τράπεζας.

Χρηματοδότηση μέρος ή το σύνολο της υλοποίησης του εγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου

Για τη γνωστοποίηση στον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΔ), του  μοναδικού τραπεζικού λογαριασμού, η πρόσθετη πράξη δανειακής σύμβασης κοινοποιείται στον ΕΦΔ.

Τι προβλέπεται

Κατά την παραλαβή της πρόσθετης πράξης προσδιορίζεται το ποσό, στο οποίο ανέρχεται η διαθέσιμη δημόσια οικονομική στήριξη του δικαιούχου. Η διαθέσιμη δημόσια οικονομική στήριξη προκύπτει από την εν ισχύ απόφαση έγκρισης του επενδυτικού σχεδίου του δικαιούχου, κατά την παραλαβή της πρόσθετης πράξης, αφαιρουμένων τυχόν ποσών που αφορούν τις αιτήσεις πληρωμής του δικαιούχου, για τις οποίες έχει οριστικοποιηθεί ο διοικητικός έλεγχος της επιτροπής παρακολούθησης, καθώς και ποσών που αφορούν σε εκκρεμείς ή δοθείσες προκαταβολές προς τον δικαιούχο.

Στην περίπτωση που το ποσό της διαθέσιμης δημόσιας οικονομικής στήριξης του δικαιούχου υπολείπεται του ποσού της πρόσθετης πράξης, η πρόσθετη πράξη δεν καταχωρείται στο σχετικό πληροφορικό υποσύστημα της Δράσης 4.1.5 στο www.ependyseis.gr.

Κάθε ΕΦΔ οφείλει να ενημερώνει το πληροφορικό υποσύστημα αυθημερόν και να καταχωρεί τον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου στο σχετικό πεδίο του πληροφορικού συστήματος.

Η δημόσια οικονομική στήριξη πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, αφού συμψηφιστούν τυχόν εκκρεμή ποσά από δοθείσες προκαταβολές και παρακρατηθούν τυχόν ποσά υπέρ δημοσίου ή/και ασφαλιστικών ταμείων.

Sports in

Το μεγάλο ρίσκο και η δικαίωση

Ο Μεντιλίμπαρ ήξερε πως έπρεπε «φρεσκάρει» την ομάδα του μετά την «μάχη» στην Πόλη και οι πολλές αλλαγές που έκανε τον δικαίωσαν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024