ΠΑΣΟΚ για ακρίβεια: Κάθε μέρα και ένα μέτρο, αλλά αποτέλεσμα μηδέν
Ο υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει «το καθιερωμένο πλέον 'τροπάριο' μέτρων για τη μείωση των τιμών: πάλι 'καλάθια', πάλι pass και πάλι ανεπαρκείς έλεγχοι»
Την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι αύριο, Τετάρτη, θα ανακοινωθούν νέα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ακρίβειας, σχολιάζει δηκτικά ο Γιώργος Νικητιάδης, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
Όπως τονίζει, «ενώ επί δύο χρόνια η χώρα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού εξαγγέλλει το καθιερωμένο πλέον ‘τροπάριο’ μέτρων για τη μείωση των τιμών: πάλι ‘καλάθια’, πάλι pass και πάλι ανεπαρκείς έλεγχοι».
«Στον αντίποδα, μεταξύ άλλων, έχουμε τον υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων, το ακριβότερο βρεφικό γάλα και τις υψηλότερες τιμές ενέργειας στην ΕΕ», σημειώνει ο κ. Νικητιάδης.
«Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μάχη με την ακρίβεια»
Ο υπεύθυνος Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθενται να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα, επιτιθέμενοι στους μόνους συμμάχους που μπορούν να έχουν, την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην οποία άλλαξε ασμένως τον πρόεδρο, και τις καταναλωτικές οργανώσεις».
«Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μάχη με την ακρίβεια, ούσα ανίκανη και μη αποδεχόμενη τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, ενίσχυση των ελέγχων και της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ενδυνάμωση των καταναλωτικών οργανώσεων που είναι τα μόνα μέτρα που μπορούν να καταπολεμήσουν την ακρίβεια», αναφέρει καταληκτικά ο Γιώργος Νικητιάδης.
- Πέθανε η δημοσιογράφος του «Αθήνα 9,84» Ελένη Σούρδη σε ηλικία 54 ετών
- ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 93-90: Ανατροπή και νίκη με εντυπωσιακό 4ο δεκάλεπτο (vids)
- Τροχαίο στον Πειραιά – Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 17χρονος που παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο
- Συνάντηση Ερντογάν με Ζελένσκι, μια μέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν
- Περιστέρι Betsson – Κολοσσός Ρόδου 87-83: «Βλέπει» 4άδα μετά την 7η συνεχόμενη νίκη η ομάδα του Ξανθόπουλου
- Ποιος δολοφόνησε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ; Πέντε θεωρίες συνωμοσίας αρνούνται να πεθάνουν
- Κυριακή των Βαΐων: Εντυπωσιακός στολισμός στην Παναγία Τουρλιανή της Μυκόνου
- Νάρκες κατά προσωπικού: Η σιωπηλή επιστροφή ενός καταστροφικού όπλου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442