
Ποιοι τουριστικοί προορισμοί θα βουλιάξουν την Πρωτοχρονιά
Οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών σε Ελλάδα και εξωτερικό
Σχεδόν το 100% άγγιξαν οι πληρότητες σε ορισμένα ξενοδοχεία και καταλύματα που μισθώνονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τύπου Airbnb. Εκτός από τους ορεινούς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας και όσους διαθέτουν θεματικά πάρκα, που έχουν παραδοσιακά την τιμητική τους, έντονη κινητικότητα διαπιστώνεται και στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ειδικά για την Πρωτοχρονιά.
Ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, οι οποίοι φέτος προγραμματίζουν 4ήμερες και 5νθήμερες εκδρομές, βρίσκονται και οι αποδράσεις στο εξωτερικό, με την Κεντρική Ευρώπη, αλλά και τα υπερατλαντικά ταξίδια να συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος.
Γεμάτα τα ξενοδοχεία
Κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, οι πληρότητες είναι κάπως χαμηλότερες, από 66% έως 70%, ενώ για τις πτήσεις επιστροφής, η Τρίτη 2 Ιανουαρίου είναι η μέρα με την υψηλότερη ζήτηση, με ποσοστά, ήδη απαγορευτικά για όσους δεν έχουν κλείσει την επιστροφή τους.
Σχεδόν γεμάτα είναι τα ξενοδοχεία στα Ιωάννινα και στα χωριά εκτός της πόλης, με τη ζήτηση να υπερβαίνει ακόμη και το 90%. Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Κόνιτσα και Μέτσοβο προσελκύουν για μία ακόμη χρονιά το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών, ενώ κινητικότητα καταγράφεται και σε Δωδώνη και Πωγώνι.
Χαμηλή η ζήτηση για τα Θεοφάνεια
Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η ζήτηση για τα Θεοφάνεια, με την πληρότητα να διαμορφώνεται στο 50%.
Μέχρι στιγμής η πληρότητα στα Καλάβρυτα διαμορφώνεται στο 75%, με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να εκτιμούν ότι τα Φώτα η πληρότητα θα αγγίξει το απόλυτο 100% και να προσδοκούν σε χιονοπτώσεις έτσι ώστε να καλυφθούν και τα… κενά μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Ισχυρή ζήτηση διαπιστώνεται την ίδια στιγμή για την Αράχοβα, το Καρπενήσι, την Καστοριά και τα Τρίκαλα Κορινθίας, ενώ στο επίκεντρο των ταξιδιωτών και δη των οικογενειών με μικρά παιδιά βρίσκονται και οι προορισμοί που φιλοξενούν θεματικά πάρκα, όπως η Δράμα και τα Τρίκαλα.
Πηγή: ot.gr
- Μαλδίβες: Έρευνα από την εισαγγελία της Ρώμης για την τραγωδία με τους πέντε νεκρούς Ιταλούς
- Τσουκαλάς: Η δεξιά όταν καταρρέει πολιτικά επιχειρεί πάντα να στοχοποιήσει τον αρχηγό της δημοκρατικής παράταξης
- Τελειώνει ο Κόλμαν από την Έβερτον μετά από 17 χρόνια
- Προς διάσπαση η Νέα Αριστερά – Αποχωρεί η μειοψηφία Χαρίτση και μένει χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα
- Χανταϊός: Ένας επιβάτης του MV Hondius βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο στην Ταϊβάν
- Ρομπότ που θέλει να σας πάρει τη δουλειά ολοκλήρωσε βάρδια των 40 ωρών – Και συνεχίζει









