
Κακοκαιρία Elias: Σε απελπισία οι κάτοικοι στην Καρδίτσα – Ανυπολόγιστη η νέα καταστροφή
Μόνοι και αβοήθητοι είδαν για άλλη μια φορά τα σπασμένα αναχώματα να τους «πνίγουν»
Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από το χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel και τα χωριά της Καρδίτσας που σαρώθηκαν και «πνίγηκαν» στα νερά, ζουν πλέον μια νέα μεγάλη καταστροφή.
Σπίτια βουτηγμένα και πάλι στη λάσπη. Οι κάτοικοι στο Φύλλο Καρδίτσας έχουν απελπιστεί. Σπίτια και καλλιέργειες έχουν καταστραφεί. Η μάχη για να σωθεί ό,τι σώζεται είναι συνεχής.
«Ξέραμε την κατάσταση, ήμασταν σε επιφυλακή. Ο Ενιπέας πάντα όταν υπάρχουν πολλές βροχοπτώσεις υπερχειλίζει. Έσπασε στην περιοχή των Φαρσάλων».
Μισό μέτρο το νερό στα χωριά της Καρδίτσας
Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν τα χωριά Λεύκη, Ορφανά, Φύλλο, Αστρίτσα και ο οικισμός Αμπελώνας.
Οι κάτοικοι του Παλαμά έψαξαν πάλι να βρουν καταφύγιο στα υψηλότερα σημεία.
«Δύσκολη νύχτα και, κακά τα ψέματα, ο κόσμος είναι φοβισμένος από την πρώτη φορά».
Με απόφαση της δημοτικής Αρχής άνοιξε και η αίθουσα του σχολείου.
Μεγάλες καταστροφές
Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τα χωριά του κάμπου μέσα στη λάσπη, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.
Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στην Υπέρεια Φαρσάλων, δίπλα στον ποταμό Ενιπέα. Το χωριό βυθίστηκε στο νερό και τη λάσπη.
Προβλήματα προκλήθηκαν και στο χωριό Ευύδριο του δήμου Φαρσάλων, καθώς παρασύρθηκαν κορμοί και φερτά υλικά.
Σε ένα από τα χωριά που εκκενώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο χωριό Φύλλο η στάθμη του νερού ξεπερνά ακόμη και το μισό μέτρο.
Παρά τις προειδοποιήσεις για εκκένωση αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που δεν έφυγαν.
- Ιράν: Ολη η περιοχή θα αναφλεγεί εξαιτίας του Τραμπ προειδοποιεί ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου
- Ιράν: Κατάπαυση του πυρός και διευθέτηση της κρίσης μέσω διαπραγματεύσεων ζητά η Κίνα
- Η Ρωσία ανακοινώνει την κατάρριψη 148 ουκρανικών drones μέσα σε 3 ώρες
- Συρία: Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον πρώην… τζιχαντιστή Τζολάνι, συνοδευόμενος από τον Φιντάν
- Λίβανος: 11 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Κοριτσάκι 4 ετών ανάμεσά τους
- Πετρέλαιο: Ανοίγουν με άνοδο οι αγορές και οι τιμές για το WTI και το Brent ξεπερνούν τα 110 δολάρια το βαρέλι

