Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 71-68: Σούπερ Πίτερς και Μιλουτίνοφ
Απολαυστικός και απέναντι στην Μακάμπι ο Πίτερς με 20 πόντους, «σκέπασε» τα καλάθια ο Μιλουτίνοφ (12 πόντοι) και ο Ολυμπιακός νίκησε και τους Ισραηλινούς
Ο Ολυμπιακός, χωρίς τους Φαλ και ΜακΚίσικ, επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 71-68 και κατέκτησε το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης». Οι Άλεκ Πίτερς (20 πόντοι) και Νίκολα Μιλουτίνοφ (12 πόντοι) για ακόμη μία φορά ήταν εξαιρετικοί και ήταν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με όπλο την άμυνα της δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Ισραηλινούς με τη διαφορά να «εκτοξεύεται» στους 16.
Ο Μιλουτίνοφ ήταν «σκιάχτρο» στην ρακέτα της ομάδας του και δεν άφηνε τίποτα ανεκμετάλλευτο.
Ο Σέρβος είχε καλή απόδοση και στις δύο πλευρές του παρκέ δίνοντας ρυθμό στους συμπαίκτες του.
Η ομάδα του Κάτας μπήκε πιο φορτσάτη στο δεύτερο μέρος και με ένα μικρό σερί 7-0 απείλησε τους «ερυθρόλευκους».
Τα τελευταία 15 λεπτά ήταν μία διαφορετική ιστορία. Η Μακάμπι μέσω των γκαρντ της επέστρεψε και έφτασε να μειώσει στους 7 (47-54).
Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου οι τυπικά φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πολύ κοντά στην ολική ανατροπή έχοντας φτάσει πλέον μία ανάσα από τον Ολυμπιακό (66-67).
Ένα κρίσιμο τρίποντο του Πίτερς «σφράγισε» ουσιαστικά τη νίκη με τον Ολυμπιακό να κατακτά το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης».
Τα δεκάλεπτα: 24-17, 45-29, 59-50, 71-68
Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 16/29 δίποντα, 9/23 τρίποντα, 12/16 βολές, 30 ριμπάουντ ( 6 επιθετικά – 24 αμυντικά), 18 ασίστ, 18 λάθη, 8 κλεψίματα, 3 μπλοκ.
Τα ομαδικά στατιστικά της Μακάμπι: 17/33 δίποντα, 9/29 τρίποντα, 7/9 βολές, 34 ριμπάουντ ( 13 επιθετικά – 21 αμυντικά), 19 ασίστ, 16 λάθη, 10 κλεψίματα, 1 μπλοκ.
- Πετρέλαιο: Οι τιμές παραμένουν υψηλές, αλλά δεν παρουσιάζουν τις απότομες ανόδους των τελευταίων ημερών
- Καζακστάν: Εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα το νέο, αμφιλεγόμενο Σύνταγμα της χώρας
- Ο Τραμπ ζητά βοήθεια από την Κίνα και πιέζει το ΝΑΤΟ να συμμετάσχει στο άνοιγμα του Ορμούζ
- Η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε αύξηση 60% στον κατώτατο μισθό
- Γαλλία: Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η έκβαση των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις
- Ιράν: Δεν θα συμμετέχει η Γερμανία σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ, ξεκαθαρίζει ο Βάντεφουλ

