Δεν… βλέπει κανέναν και φροντίζει να το υπενθυμίζει συνεχώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς!
Στον τελικό του US Open, ο Σέρβος τενίστας, διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (6-3, 7-6(5), 6-3), κατακτώντας το 24 Grand Slam της ένδοξης καριέρας του.
Για τέταρτη φορά έγινε ο βασιλιάς των ΗΠΑ ο Νόλε, που έχει πάει σε άλλο επίπεδο το άθλημα. Μόλις 3 ώρες και 17 λεπτά χρειάστηκε για να κάμψει την αντίσταση του Ρώσου ο μυθικός Τζόκοβιτς, που μετράει πλέον 96 τίτλους στην καριέρα του. Παράλληλα, με το νέο του κατόρθωμα εδραίωσε τη θέση του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας επιπλέον 2.000 βαθμούς, ενώ πρόσθεσε και άλλα 3 εκατ. δολάρια στα ταμεία του.
Για τέταρτη φορά έγινε ο βασιλιάς των ΗΠΑ ο Νόλε
Στο +2 από τον Ράφα Ναδάλ ο Σέρβος τενίστας, που αφιέρωσε το τρόπαιο στην οικογένειά του: «Ζω το παιδικό μου όνειρο, να συμμετάσχω στο υψηλότερο επίπεδο. Προέρχομαι από ένα δύσκολο μέρος, οι γονείς μου έκαναν τεράστιες θυσίες για εμένα, με υποστήριξαν να παίξω ένα ακριβό άθλημα, που δεν μπορούν να σηκώσουν εύκολα όλες οι τσέπες.
Υπήρχε τεράστια πίστη από τους γονείς μου και όλα τα μέλη της οικογένεια. Θέλω να πω στην οικογένειά μου ότι σας αγαπώ, αυτό το τρόπαιο είναι δικό σας, είναι πολύ ξεχωριστό επίτευγμα. Όταν συνειδητοποίησα ότι μπορώ να το πετύχω συνέχισα να βάζω νέους στόχους, δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι μπορώ να κατακτήσω 24 Grand Slam τίτλους».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Η Euroleague έχει μπει στον δεύτερο γύρο, ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει στροφές, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ψάχνεται και δυσκολεύεται – Η μεγάλη ανατροπή στις προσομοιώσεις για την κατάταξη.
Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε κουβέντα με τους Διούδη, Μόντσου, Φαμπιάνο και Αθανασιάδη για τα αίτια της πολύ κακής πορείας του Άρη, που οφείλει να βγάλει αντίδραση στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-1 σετ του Σιντάρο Μοτσιζούκι και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Australian Open – Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα τενίστα θα είναι ο Τόμας Μάτσαχ