Δυτική Μακεδονία: Δράση για διαχείριση του τυρογάλακτος των τυροκομείων
Στο 1,5 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου
«Πράσινο» φως πήρε η πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τη διαχείριση τυρογάλακτος των τυροκομείων της περιοχής, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, το 80% του γάλακτος που παράγεται στη Δυτική Μακεδονία όπως επισημαίνεται «φεύγει» εκτός της περιοχής αναξιοποίητο με ότι αυτό συνεπάγεται σε απώλεια κέρδους, θέσεων εργασίας και γενικά ανάπτυξης της τυροκομίας της Περιφέρειας, που κατέχει σημαντική πρωτιά στην ενασχόληση του πληθυσμού.
Έτσι, με εισήγηση του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη στην Εδαφική Επιτροπή του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης προωθείται «η υλοποίηση της πρωτοβουλίας του προς μεγάλη ικανοποίηση των τυροκόμων της Περιφέρειας, την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Φυσικό αντικείμενο του έργου
Το φυσικό αντικείμενο του έργου θα ολοκληρωθεί μέσα από δύο συνεκτικές φάσεις.
Στην φάση Α’ θα γίνει η υποβολή αίτησης χρηματοδότησης της ΚΟΙΝΣΕΠ Τυροκομείων Δυτικής Μακεδονίας από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, η χρονική διάρκεια της οποίας υπολογίζεται σε 2 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Στη φάση Β’ θα προχωρήσει η υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Διαχείρισης Τυρογάλακτος των Τυροκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 22 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.
- Hair trends: Τα 5 must χτενίσματα του χειμώνα
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»



