Ανατολική και Δυτική Αττική: Εντυπωσιακή «γαλάζια» άνοδος
Οι νέες εκλογές θα επηρεάσουν την κατανομή εδρών, ιδίως στην Ανατολική Αττική
Το πάλαι ποτέ «Υπόλοιπο Αττικής», που από το 2019 διαιρέθηκε στις εκλογικές περιφέρειες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, επιφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη για τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
H άνοδός της στην Ανατολική Αττική κατά 2,38% και ιδίως στη Δυτική Αττική κατά 7,38% διαμόρφωσε μια νέα ισορροπία στις δύο εκλογικές περιφέρειες.
Αυτή ακριβώς η άνοδος σε συνδυασμό με την ύπαρξη πεντακομματικής Βουλής εκφράστηκε και στην κατανομή των εδρών όπου η Νέα Δημοκρατία κέρδισε 9 από τις 16 έδρες.
Οι νέες εκλογές θα επηρεάσουν την κατανομή εδρών, ιδίως στην Ανατολική Αττική, όπου λόγω του μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων αναμένεται να βρουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση σχεδόν όλα τα κόμματα που θα υπερβούν το 3% σε πανελλαδικό επίπεδο, πονοκεφαλιάζοντας τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται στην έκτη και έβδομη θέση της λίστας.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ «ΤΑ ΝΕΑ»
- Όχι μόνο για την εμφάνιση: Το κίνητρο των γυναικών για να συνεχίσουν την άσκηση
- Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα
- Κληρονομιές: Αξιοποίηση ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων – Όλες οι αλλαγές
- Πώς οι λόγιοι της Αλεξάνδρειας προσπαθούσαν να χαρτογραφήσουν τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας
- Κάνεις κουτσομπολιό και δεν το ξέρεις
- «Το Βιβλίο της Ζούγκλας»: Ποιος θα είναι ο Μόγλης στην παράσταση που θ’ ανέβει στο Λονδίνο






